Natuurspektakel tijdens fotofestival

Tijdens het Fotofestival Montier worden de mooiste foto's tentoongesteld. Foto: Sarah Abdennour-Pfiffer.

Tijdens het Fotofestival Montier worden de mooiste foto’s tentoongesteld. Foto: Sarah Abdennour-Pfiffer.

De beste natuurfotografen ter wereld komen eind november naar Frankrijk om hun werk tentoon te stellen tijdens het Fotofestival Montier. Dit festival wordt voor het 18e jaar op rij georganiseerd in Montier-en-Der. Vier dagen lang kunnen natuur- en wildlife fotoliefhebbers ruim duizend foto’s bewonderen en zijn er stands met 180 exposanten. Doel van het festival is de biodiversiteit van dieren op onze planeet onder de aandacht te brengen, waarbij instandhouding centraal staat.

Dieren door de jaren heen
Het thema van dit jaar is biodiversiteit: Daarbij staat de leefomgeving van de dieren centraal tijdens het fotofestival. De ontwikkeling uit het verleden, het heden en de toekomst wordt onder de loep genomen aan de hand van meerdere foto’s van toonaangevende natuurfotografen. Hoe leven ze, waarom verdwijnen ze en hoe kunnen wij voorkomen dat dieren met uitsterving worden bedreigd?

Ruim 1000 foto’s
In totaal worden er meer dan 1000 foto’s tentoongesteld van tientallen fotografen waaronder Steve Winter, Laurent Geslin, Alfred Blaes, Cathy Bernot, Stéphane Vetter, Brian Skerry. Naast werk van gevestigde fotografen waren er dit jaar ook twee wedstrijden voor jeugd van 8-18 jaar en voor hobby fotografen. Foto’s van flora, fauna en landschappen dongen mee en werden beoordeeld door een vakjury van wildlife experts. De winnende foto’s worden gedurende het festival tentoongesteld.

Tienduizenden kraanvogels
De data van het fotofestijn zijn dusdanig gekozen dat bezoekers het goed kunnen combineren met een bezoek aan het Lac du Der-Chantecoq waar tienduizenden kraanvogels een tussenstop maken om te foerageren op weg naar Zuid Europa. Het is een indrukwekkend schouwspel om de kraanvogels massaal te zien wegvliegen in de typische ‘V’ formatie. Ook de bezienswaardige steden Reims en Troyes zijn vanuit Montier-en-Der goed te bereiken.

Het festival vindt plaats van 20 tot en met 23 november. Dagkaarten kosten €15, een 2-daagse pas kost € 26,-, kinderen tot 12 jaar gratis. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.