Nieuwe expositie Corpus voor vitaliteit

Een collage van de opening. Foto gebouw: Pauline van Till

Een collage van de opening. Foto gebouw: Pauline van Till


‘Alles is gezondheid….’ is de titel van een nieuwe interactieve expositie in museum Corpus is Oegstgeest. Henri Remmers, initiatiefnemer van Corpus ‘reis door de mens’ benadrukte in zijn toespraak bij de opening het belang van een goede communicatie naar de mensen: “Alleen zo is een nationale beweging op gang te brengen die Nederland gezonder en vitaler maakt.” Het doel van het Nationaal Programma Preventie ‘Alles is gezondheid…’ is een gezonder en vitaler Nederland. De organisatie wil een maatschappelijke beweging op gang brengen die mensen inspireert en ondersteunt om aan hun gezondheid te werken. De voornaamste redenen zijn dat het aantal chronisch zieke mensen toeneemt en dat er aanzienlijke gezondheidsverschillen tussen groepen mensen zijn.

De ambitie van ‘Alles is gezondheid…’ is om zes trends die voorspeld zijn voor 2030 in de goede richting bij te stellen: minder rokers, minder zware drinkers, minder mensen met overgewicht, minder mensen die lichamelijk inactief zijn, minder mensen met diabetes en minder mensen met depressie. Corpus ‘reis door de mens’ is dé attractie van het menselijk lichaam voor iedereen van 8-88 jaar.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.