In oktober op wintersport in Nederland

Bij wintersport denk je vaak aan dit soort beelden, maar in Nederland kom je ook al een heel eind.

Bij wintersport denk je vaak aan dit soort beelden, maar in Nederland kom je ook al een heel eind.

Hoewel veel mensen nog hopen op een nazomer, moet het plannen van de wintersport zo langzamerhand wel beginnen. De Nederlandse Ski Vereniging wil mensen wijzen op de wintersportmogelijkheden in Nederland. Daarom staat de hele maand oktober in het teken van de campagne ‘Wintersport begint in Nederland’. Hiermee viert de vereniging de start van het nieuwe wintersportseizoen. Gedurende deze maand worden er allerlei activiteiten georganiseerd bij de vele wintersportlocaties die Nederland rijk is. Open dagen, SneeuwFit-trainingen, proeflessen, demonstraties, diverse cursussen en materiaaltests; de ruim veertig meewerkende organisaties organiseren deze maand allerlei activiteiten om goed voorbereid op wintersport te gaan.

Op wintersport in Nederland
De Nederlandse Ski Vereniging organiseert deze maand de vierde editie van De Hoogste Wintertijd en toert daarnaast met de Wintersport Experience en de Kop van Jut langs verschillende locaties. Nederland leent zich uitstekend voor een dagje wintersporten op één van de indoor-rol- en sneeuwbanen. Liever naar een outdoor-baan? Die zijn er ook, net als de outdoor-activiteiten van de verschillende verenigingen. Op deze pagina vind je alle activiteiten, waarvan er altijd wel één bij jou in de buurt is.

Highlight
Op 25 oktober is de Hoogste Wintertijd: een wintersportchallenge voor het goede doel. Voorafgaand aan de nacht dat de wintertijd ingaat, zaterdag 25 oktober 2014, wordt in SnowWorld Zoetermeer een wintersportchallenge georganiseerd. Tijdens deze wintersportchallenge gaan skiërs en snowboarders vier uur achterelkaar een sportieve uitdaging aan om geld in te zamelen voor het goede doel: de Johan Cruyff Foundation. Het ingezamelde bedrag zal geheel ten goede komen aan het project ‘Van FUNdament tot Talent’. Door dit initiatief van de Nederlandse Ski Vereniging en de Johan Cruyff Foundation kunnen jongeren met een lichamelijke beperking kennis maken met de wintersport. Voor inschrijven en meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.