Ontdek schoonheid van de herfst

Tijdens de tentoonstelling  ‘Into the Woods’ krijg je de herfst op een hele andere manier te zien. Foto: James Stokes.

Tijdens de tentoonstelling ‘Into the Woods’ krijg je de herfst op een hele andere manier te zien. Foto: James Stokes.

De tentoonstelling ‘Into the Woods’ laat je de schoonheid van de herfst op een hele andere manier zien. Vanaf 23 oktober vormen de monumentale Cromhouthuizen aan de Herengracht het decor voor een bijzondere tentoonstelling. Met behulp van elementen afkomstig uit de natuur, zoals mos, takken, boomschors en herfstblad, tovert bloemisten- en stylingcollectief The Wunderkammer twee zalen en een deel van de hal van het 17de-eeuwse stadspaleis om tot een waar herfsttafereel. De tentoonstelling, getiteld ‘Into the Woods’, is te zien tot en met 11 januari 2015.

Rariteitenkabinet
Master Florist Florian Seyd en Ueli Signer van The Wunderkammer verwerken de verschillende elementen tot kunstvoorwerpen en installaties. In combinatie met overige objecten en naturalia, creëren zij een hedendaags rariteitenkabinet.
De tentoonstelling is voor de Cromhouthuizen een opmaat tot de toekomst van het museum. In verschillende zalen van het grachtenpand wordt met behulp van een overvloed aan kunstobjecten uit de Collectie Amsterdam de omgeving gereconstrueerd van de 18de-eeuwse verzamelaars die in dergelijke stadspaleizen woonachtig waren. Directeur Paul Spies: “The Wunderkammer is een eigentijdse versie van een vergelijkbare fascinatie voor schoonheid.”

Shop for a week
Voorafgaand aan de tentoonstelling vindt, eveneens in de Cromhouthuizen, van 10 tot en met 19 oktober de ‘Shop for a Week’ plaats. ‘Shop for a Week’ is een kruising tussen een winkel en een galerie, waar design van natuurlijke elementen en unieke objecten voor interieur en decoratie bij elkaar komen. De ‘Shop’ is een terugkerend evenement geïnitieerd door The Wunderkammer.

Cromhouthuizen
De Cromhouthuizen, gebouwd in 1662 in opdracht van de Amsterdamse koopman Jacob Cromhout, hebben een rijke geschiedenis met verzamelingen. In de Gouden Eeuw legde menig rijke grachtenhuisbewoner een kunst- en rariteitenverzameling aan met fraaie kunstvoorwerpen en exotische zeldzaamheden. Belangrijke drijfveren om dit te doen waren kunstgenot, verwondering en status. Regenten en rijke kooplieden onderstreepten hun zelfbewustheid door het aanleggen van deze verzamelingen. In dit stadspaleis aan de Herengracht zijn ze te zien: een schilderijenverzameling, een portrettenverzameling, en een verzameling rariteiten.
De Cromhouthuizen zijn vandaag de dag geopend voor het publiek. Tevens is er het Bijbels Museum gevestigd.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.