Peru ideale locatie voor vogelliefhebbers

In peru is een grote verscheidenheid aan vogelsoorten, als vogelliefhebber is er dus genoeg te zien.

In peru is een grote verscheidenheid aan vogelsoorten, als vogelliefhebber is er dus genoeg te zien.

Ook vogelliefhebber? Dan kun je je hart ophalen tijdens een vakantie in Peru, dat bewijst het record dat verbroken is tijdens de ‘Big Day’. Tijdens deze dag heeft een vogel team het huidige wereldrecord voor het aantal vogelsoorten gezien in een dag verbroken in Peru. Zij zijn erin geslaagd om binnen 24 uur 354 soorten te spotten. De Big Day begon om middernacht in het nevelwoud Abra Patricia op 2300 meter hoogte. Het team daalden 2000 meter af in de hoop, vogelend in verschillende habitats, meer dan 331 soorten te vinden.

Vorige wereldrecord
Het vorige record (zonder gebruik van vliegtuig) was al meer dan 30 jaar oud, en werd neergezet door een van LSU’s studenten, Ted Parker, samen met een van zijn vrienden Scott Robinson. Dit wereldrecord werd toen behaald rond het biologisch onderzoeksstation Cocha Cashu in het nationaal park Manu in Peru.

De Andes
De oostelijke delen van de tropische Andes worden beschouwd als één van de regio’s met de grootste biologische verscheidenheid in de wereld. Het spectaculaire Andes gebergte zorgt voor vele klimaten. Iedere klimaat band heeft zijn eigen habitat, die op zijn beurt weer zijn eigen vogelsoorten heeft. Het nieuwe wereldrecord is gehaald doordat ze binnen 24 uur zoveel mogelijk klimaat banden zijn gepasseerd. In Peru staan nu ongeveer 1840 vogel soorten geregistreerd.

‘A big day’ is een wedstrijd voor vogelaars waarbij een vogelaar of een team van vogelaars zoveel mogelijk vogelsoorten probeert binnen 24 uur te zien.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.