Populaire toeristische bestemmingen in Tsjechië

Het Boomkroonpad in Lipno heeft een plek veroverd in de 20 meeste bezochte attracties van Tsjechië. Foto: Stezka korunami stromů.

Het Boomkroonpad in Lipno heeft een plek veroverd in de 20 meeste bezochte attracties van Tsjechië. Foto: Stezka korunami stromů.

Tsjechië is een populaire vakantiebestemming met ook de nodige highlights. Maar welke toeristische bestemming is het beste bezocht in 2013? Dat was van oudsher de Praagse Burcht. Tussen de beste kwamen ook de industriële monumenten en het Boomkroonpad in Lipno. Dit blijkt uit de ranglijst van het verkeer van toeristische bestemmingen die CzechTourism heeft samengesteld.

De Praagse Burcht werd in 2013 door 1,7 miljoen betalende bezoekers bezocht, het meest bezochte Tsjechische monument heeft daarmee weer de eerste plaats in het klassement verdiend. Zijn plaats van vorig jaar heeft ook de Praagse dierentuin behouden, met 1,1 miljoen bezoekers heeft het de tweede positie bereikt. De bronzen positie werd verdedigd door het AquaPalace centrum in Praag met het aantal van 780 000 bezoekers.

Ten opzichte van vorig jaar heeft het complex van industriële monumenten Dolní oblast Vítkovice en Landek Park zijn positie een plaats verbeterd, met 679 000 bezoekers verdiende het de vierde plaats. Ook de toren Petřín is vier plaatsen gestegen ten opzichte van vorig jaar, hij eindigde als zevende. Posities tussen de twintig meest bezochte toeristische bestemmingen zijn ook bereikt door het Boomkroonpad in Lipno met het aantal van 360 000 bezoekers, de St. Peter en Paul Kathedraal in Brno met 316 000 bezoekers en het labyrint van Petřín in Praag met 309 000 bezoekers.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.