Shoppen op een drijvende markt

Op het eiland Kalimantan speelt het leven zich op het water af, zo is er ook een drijvende markt.

Op het eiland Kalimantan speelt het leven zich op het water af, zo is er ook een drijvende markt.

Indonesië heeft veel massa toerisme, wat je kan afschrikken. Maar dat is helemaal niet nodig. Door de enorme hoeveelheid eilanden, zijn er nog genoeg nieuwe plekken in alle rust te ontdekken. Zo ook het eiland Kalimantan, het Indonesische deel van het eiland Borneo. Grotendeels bedekt met bossen waar een grote verscheidenheid aan dieren leeft. Tijdens een reis door Kalimantan maak je kennis met de Dayak stammen, zie je orang-oetangs door de bossen slingeren en spot je de grappige neusaap. Ook leven er verschillende soorten krokodillen, slangen en vogels. Op Kalimantan vind je geen massatoerisme, wat niet betekent dat er geen accommodatiemogelijkheden zijn. Het eiland beschikt over hotels, al is een overnachting in een boomhut of op een boot middenin de jungle een echte unieke ervaring.

Het leven op de rivieren
Kalimantan wordt niet voor niets het eiland van de duizend rivieren genoemd. De bevolking heeft dorpen en steden gebouwd aan de oevers van de rivieren. De rivieren worden gebruikt om te handelen, te reizen, aan voedsel te komen en elkaar te ontmoeten. De makkelijkste en soms enige manier om de dorpen te ontdekken is per boot. Door middel van een comfortabele boottocht maak je kennis met de lokale bevolking die in de regenwouden leeft.

Shoppen op de drijvende markt
Gedurende een reis door Kalimantan mag een bezoek aan de Pasar Terapung op de Martapura rivier niet ontbreken. Op deze bekende drijvende markt in Banjarmasin worden verse producten door locals in bootjes verkocht. Banjarmasin wordt ook wel het Venetië van Kalimantan genoemd. Een groot deel van het dagelijks leven vindt plaats op of bij het water.

Een bezoek aan het thuis van de orang-oetangs
Kalimantan bestaat voor 75% uit bos en heeft vele natuurparken. Het bekendste nationale park is het Tanjung Puting National Park. Bijzondere dieren zoals de orang-oetang en de neusaap zijn samen met 220 diersoorten de bewoners van het park. In onderzoekscentrum Camp Leakey worden gewonden orang-oetangs opgevangen en verzorgd totdat ze weer klaar zijn de wildernis in te gaan. Vogelliefhebbers bezoeken het Kayan Mentarang National Park; het grootste regenwoud van Kalimantan waar 300 verschillende vogels te spotten zijn. In het Danau Sentarum National Park vind je ondergelopen bossen. Het park heeft haar naam te danken aan het Sentarummeer waar water wordt afgewisseld met ongerepte bebossing.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.