Skidorp Hopfgarten zet in op comfort

Het nieuwe skidepot van het skidorp Hopfgarten neemt je een hoop werk uit handen.

Het nieuwe skidepot van het skidorp Hopfgarten neemt je een hoop werk uit handen.

In het drukke wintersportseizoen moet elk skigebied iets doen om op te vallen tussen alle andere. Hierbij gaat het vooral om wat de vakantieganger belangrijk vindt. Heb je graag comfort? Dan kun je denken aan wintersport in Hopfgarten. Ze gaan deze winter namelijk een nieuw skidepot openen. Door het dorp zelf als ‘Het modernste skidepot van Tirol’ omschreven. Het is een compleet nieuw parkeerhuis met ondergrondse garage en een luxe skidepot.

Comfort
Hopfgarten – een skigebied dat deel uitmaakt van de Kitzbüheler Alpen – biedt deze winter comfort met de nieuwe parkeerfaciliteiten en het skidepot. Het is zorgt voor extra ontspanning. Hoe ziet je ochtend eruit? Zo: Je stapt uit de auto bij de lift in het dal, gaat met de lift omhoog, trekt je voorverwarmde skischoenen aan in het skidepot en stapt in de gondel naar boven. Ski’s, stokken, board, helm en handschoenen pak je ook uit je kast, dus geen gesleep meer met skispullen in de auto, skibus, hotel etc.

Skidepot
De parkeergarage ligt bij de Bergbahnen Hohe Salve Hopfgarten-Itter-Kelchsau en biedt plaats aan 500 auto’s, waarvan 200 ondergronds. Pak je de lift? Dan parkeer je gratis. In het skidepot zijn 400 plekken. Dit kost 6 euro per dag, 200 euro per seizoen of 250 euro voor het hele jaar. Met de komst van de skidepots heb je geen vochtige, natte skischoenen meer. Dankzij een eco-dry systeem heb je droge en voorverwarmde schoenen. Je zet na het skiën alles meteen in het depot, met plaats voor de uitrusting van 2 personen. Je hebt geen extra sleutel nodig, met je liftkaart heb je toegang tot het depot. De moderne depotkasten zijn dagelijks geopend van 7.30 uur tot 20.00 uur (ook in het weekend).

1.000 km skipiste
Vanuit Hopfgarten kom je in het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental. Voor wie dat nog niet genoeg is, biedt het direct aangrenzende skigebied van de Kitzbüheler Alpen nog verdere talloze mogelijkheden. Het summum is de speciale alle regio´s in één skipas – de Kitzbüheler Alpen AllStarCard – met toegang tot bijna 1.000 km skipiste.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.