Sneeuwzekerheid en comfort in Ski Juwel

In Ski Juwel zetten ze dit jaar in op meer comfort en sneeuwzekerheid.

In Ski Juwel zetten ze dit jaar in op meer comfort en sneeuwzekerheid.

Ook de relatief jonge wintersportbestemming Ski Juwel doet erg haar best om wintersporters te trekken. Daarom hebben ze dit jaar geïnvesteerd in sneeuwzekerheid en comfort. In het hart van het skigebied, op de Wiedersbergerhorn, is de 28 jaar oude 3-persoons ‘Gmahbahn’ vervangen door een 6-persoons stoeltjeslift. Daarnaast wordt de sneeuwzekerheid verhoogt door de aanleg van een waterreservoir en installatie van 65 nieuwe sneeuwkanonnen. Door 20 Wifi hotspots in het skigebied profiteren gasten nu niet alleen van gratis internet in de dorpen, maar ook op de piste.

Stoeltjeslift
Dit winterseizoen wordt de ‘Gmahbahn’ vervangen door een gloednieuwe 6-persoons stoeltjeslift. Met deze investering van € 5 miljoen worden wintersporters sneller, veiliger en warmer naar de pistes vervoerd. Bovendien wordt hiermee voldaan aan alle noodzakelijke veiligheidseisen en is de lift een grote aanwinst voor de skischool en families. De ‘Gmahbahn’, met een lengte van 1.350 meter en 431 hoogtemeters, vervoert 2.400 wintersporters per uur. De faciliteiten zoals de kap, stoelverwarming en zekering van kinderen, zorgen voor een comfortabel vervoer in 5 minuten naar het bergstation. Als gevolg van de nieuwbouw en verandering van de liftroute profiteren gasten van langere pistes en kortere wachttijden bij de lift.

Sneeuwzekerheid
Met de installatie van 50 nieuwe sneeuwkanonnen en de bouw van een waterreservoir met een capaciteit van meer dan 100.000 m3 op de Schatzberg in Wildschönau, zijn wintersporters gegarandeerd van goede sneeuwcondities. Ook in het skigebied van Markjachjoch wordt het aantal sneeuwkanonnen verhoogd. Door deze investering van € 4,5 miljoen kan 85% van de pistes worden voorzien van sneeuw en kan er tot Pasen worden geskied.

Online
Gasten hoeven voor het delen van hun vakantie-ervaringen niet meer te wachten tot ze weer thuis zijn. Met 20 WiFi hotspots in het gehele skigebied profiteren wintersporters van ongelimiteerd gratis internet op de pistes.

Feestelijke opening winterseizoen
Van 12 tot 14 december viert het skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau de officiële start van winterseizoen 2014/2015 met feesten in de dorpen, 145 km perfect geprepareerde pistes, 24 gezellige berghutten en aantrekkelijke arrangementen. Een perfecte start van het nieuwe seizoen begint met goed materiaal. Op zaterdag 13 december kunnen vakantiegangers hun oude ‘latten’ laten staan en het nieuwste skimateriaal gratis testen. Het skiopening weekendarrangement is te boeken vanaf € 112,- per persoon, inclusief twee overnachtingen op basis van logies ontbijt, skipas, busvervoer, gastenkaart, entree feesten en de skimateriaaltest.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.