Tirol blijft populairste wintersportbestemming

Naast skiën willen wintersporters ook andere dingen doen, zoals winterwandelen. Foto: Franz GERDL regio St.Johann.

Naast skiën willen wintersporters ook andere dingen doen, zoals winterwandelen. Foto: Franz GERDL regio St.Johann.

Het is weer tijd om een wintersportbestemming uit te kiezen en alle wintersportgebieden strijden weer om aandacht. Zo komt Tirol Tourism Board met een nieuw onderzoek waaruit blijkt dat 50% van de Nederlanders elk jaar terugkomen naar Tirol. Komende wintermaanden reizen naar verwachting opnieuw een half miljoen Nederlanders af naar Tirol voor een wintervakantie. Steeds meer gaan zij voor een totale winterbeleving waarin naast skiën en snowboarden ook andere activiteiten een rol spelen, zoals wellness en winterwandelen. Het is een trend is dat meer mensen jaarlijks terugkeren naar de zelfde regio.

Anders opvallende trends uit het onderzoek:
1. De wintersportvakantie draait niet meer alleen om skiën of snowboarden alleen, juist andere activiteiten spelen nadrukkelijker een rol. De wintersportganger zoekt de totale winterbeleving waarin ook wandelen, sleeën, rodelen en bijvoorbeeld wellness steeds belangrijker worden.

2. Toenemende bestemmingstrouw bij reizigers naar Oostenrijk/Tirol. Zo komt 47% van de ondervraagden bijna ieder jaar terug in Oostenrijk. Voor Tirol ligt dit percentage nog iets hoger.

3. De wintersportvakantie is bij uitstek een periode die je wilt doorbrengen met ‘mensen van wie je houdt’. Families met jonge én met volwassen kinderen, vriendengroepen; de grote meerderheid van wintersporters naar de sneeuw in Tirol, gaat met meer dan twee personen.

4. De wintersportvakantie wordt ruim voor vertrek geboekt. Afgelopen winter boekte meer dan 30% van de Nederlanders in Tirol hun vakantie langer dan zes maanden voor vertrek (was 26%). 18% Besluit vier tot zes maanden van tevoren over hun wintersportvakantie en 25% twee tot vier maanden.

5. De klanttevredenheid van Nederlandse winterreizigers in Tirol neemt toe, ook is er meer vraag naar kwaliteit, gemak en comfort. Zo kiezen ieder jaar meer mensen voor het vliegtuig, mede dankzij het toegenomen aanbod aan vluchten vanuit Nederland naar Innsbruck (tot 26 rechtstreekse vluchten per week). De Tiroler wintersportgebieden spelen op de vraag naar kwaliteit in met nieuwe investeringen in de infrastructuur waaronder de aanleg van nieuwe comfortabele high-speed liften, de aandacht voor gastronomie en investeringen in accommodaties.

6. Sneeuwveiligheid op de pistes is enorm toegenomen in de afgelopen 30 jaar. Ondanks het sterk toegenomen aantal wintersporters is het aantal ongevallen op de pisten met bijna 40% gedaald. Dit is het resultaat van verbeterde kwaliteit en aanduidingen op de pistes, beter materiaal en zorgvuldige voorbereidingen van de skiërs en boarders en het gebruik van de skihelm.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.