Top 10 tips voor de Emiraten slow cruise

Dubai is de opstapplek van de nieuwe slow cruise reis van Costa Cruises.

Dubai is de opstapplek van de nieuwe slow cruise reis van Costa Cruises.

Tijdens een cruise is er vaak zoveel te doen in weinig tijd, dat het moeilijk kiezen is. Costa Cruises erkent dit probleem en wil je daarom helpen niets te missen. Daarom hebben ze van hun eigen Emiraten slow cruise een top 10 samengesteld met dingen die je kunt zien en doen. Het schip vertrekt vanuit Dubai en gaat vervolgens langs Bahrein, Abu Dhabi, Fujairah en Khor Fakkan. Costa’s slow cruising concept staat voor meer tijd op de bestemmingen waarlangs de cruiseschepen varen. Zo hoef je je niet te haasten in de steden waar het schip aanlegt. In december starten de slow cruises vanuit Dubai langs de Emiraten. Top tien tips om te zien en te doen tijdens een Emiraten slow cruise:

1. Afternoon tea in ‘s werelds enige zevensterrenhotel
Drie dagen lang ligt de Costa neoRiviera in de wereldhaven van Dubai. Het meest in het oog springende hotel is het Burj Al Arab. Even de lobby binnenwandelen is er niet bij, uit eten gaan is kostbaar. Het meest economische is een high-tea op 200 meter hoogte, dé manier om luxe en bling te ervaren.

2. Palm Island met Jumairah monorail
Het kunstmatig aangelegde Palm Island is een staaltje landschapsarchitectuur van wereldformaat. Reis met de Palm Jumairah monorail vanaf het vasteland over de stam van het eiland naar hotel Atlantis The Palm dat avontuurlijke onderwaterkamers biedt.

3. Eet curry in het andere Dubai
Downtown Dubai en Dubai Marina zijn een toonbeeld van decadentie en luxe met Burj Kalifa als hoog(s)te punt. Toch heeft Dubai ook een oud gedeelte. Neem een houten abra over de Dubai Creek, vaar naar het andere Dubai om er een curry te eten, het Al Fahidi fort te bezoeken en de geur van kardemom en kruidnagel te ruiken in de soek.

4. Overnachten in de woestijn
Dubai is een en al woestijn. De beste manier om dat te ervaren is door een nacht te slapen bij de bedoeïenen. In een tent of het allermooiste: in de openlucht. De te boeken tours zijn vaak in combinatie met een barbecue en waterpijp. Geen groter contrast denkbaar met het drukke Dubai.

5. Nationaal museum Bahrein & Al-Areen
Twee dagen breng je door in het Koninkrijk van Bahrein dat verdeeld is over meer dan 30 eilanden. Modern, oud, historie, rijkdom en cultuur wisselen elkaar af. Bezoek het Nationaal museum voor een kijkje in de geschiedenis en het oude Portugese fort dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Combineer het met een wandeling door Al-Areen, een natuurreservaat en park met een fascinerende natuur.

6. Gouden soek & echte parels
Struin door de Gouden soek in hoofdstad Manama waar het goud blinkt. Of ga naar de Bab-el-Bahrein soek en baan je een weg door steegjes met allerhande souvenirs, kruiden, kleding en elektronica. Vergeet niet: Bahrein staat bekend om de mooiste parels ter wereld.

7. Tree of Life
Vijfhonderd jaar oud is de acaciaboom middenin de woestijn van Bahrein, de Tree of Life. Hoe deze boom het al zo lang uithoudt zonder vaste waterbron, is nog altijd een raadsel. Hij groeit nabij Jebel Dukhan op de plek waar volgens de locals het Hof van Eden was.

8. Al Ain in Abu Dhabi
Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten is rijker dan rijk. Omdat de Costa neoRiviera hier een dag ligt, is de Costa Cruises excursie aan te raden. Bijvoorbeeld naar Al Ain, ten oosten van Abu Dhabi, in een streek rijk aan ondergrondse rivieren.

9. Museum Fujairah en oase Bithna
Al varend langs de kust naar Fujairah en Khor Fakkan zie je ongerepte stranden en het ruige gebergte in het achterland. De neoRiviera meert voor een dag aan. Fujairah is nog het meest authentiek, want het bezit geen olie en is nog niet zo doorontwikkeld als de andere emiraten. Een excursie neemt je in een dag mee langs het museum van Fujairah, de oase van Bithna en de stad Masafi inclusief avontuur per 4×4 in de woestijn, langs de Wadi.

10. Slow dineren aan boord van de neoRiviera
Tot slot betekent een slow cruise natuurlijk ook genieten aan boord van de neoRiviera. Bijvoorbeeld tijdens een gastronomisch diner, dat de culinaire tradities van de landen waar het aanlegt alle eer aandoet. Op een slow cruise geen vaste dinerzittingen, maar dineren op elk gewenst tijdstip.

Vertrek 7-daagse neoCollection slow cruise vanuit Dubai op 7, 14, 21 en 28 december, 11, 18 en 25 januari 2015 en 1 februari. Alle informatie over slow cruising langs de Emiraten vind je op de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.