Vind rust tijdens intensief yoga weekend

Yoga kan je helpen om tussen vakanties door ook wat meer te ontspannen.

Yoga kan je helpen om tussen vakanties door ook wat meer te ontspannen.

Het kan zijn dat je tussen vakanties door op zoek bent naar wat ontspanning. Misschien heb je het idee dat je jezelf een beetje voorbij loopt de laatste tijd en duurt het nog wel even tot je volgende vakantie. Dan kun je meedoen aan een zeer intensief yogaweekend: 16 uur yoga in diverse stijlen om je eigen yogastijl te ontdekken en ontwikkelen. Het Yoga Weekend is inclusief verblijf in een spahotel op de Veluwe, vegetarische maaltijden en onbeperkt toegang tot zwembad, sauna, turks stoombad en fitness. Na afloop krijg je een op maat gemaakte ‘yoga practice’ mee naar huis waarmee je je goede voornemen kunt doorzetten.

In 16 uur je eigen stijl ontdekken
Wie meer de diepte in wil dan een uurtje yogales per week, en wil ontdekken wat er bij hem of haar past, is op de goede plek bij de Yoga Weekend van Lighthouse Works. Tijdens dit weekend maak je niet alleen kennis met verschillende yogastijlen in 16 lesuren, ook leer je alles over de yoga filosofie, historie en lifestyle. Onder leiding van de beste yogadocenten ontdek je zelf welke onderdelen van yoga het beste bij jou passen. Jij bent je eigen ‘guru’: het ervaren en toegewijde team van Lighthouse Works geeft veel persoonlijke aandacht en heeft de bouwstenen, maar je bepaalt zelf welke je nodig hebt.

Op maat
Dit intensieve yogaweekend is geschikt voor iedereen, ongeacht ervaring of niveau. Onder het motto ‘niets moet, alles mag’ ga je aan het einde van het weekend met een voldaan gevoel naar huis. En niet met lege handen: je krijgt een op maat gemaakte ‘personal practice’ voor thuis. Hiertoe moet je als deelnemer zelf doelen stellen en wordt er rekening gehouden met onder meer blessures, voorkeuren, hoe lang een practice mag duren en hoe vaak je er tijd voor vrij wilt maken. Zo wordt een volledig op maat gemaakte ‘yoga sequence’ samengesteld waarmee je zelf thuis verder kunt oefenen op een manier die voor jou goed is.

Van Hatha tot Yin
Behalve leren mediteren en filosoferen over yoga ga je de verschillende soorten yoga uitoefenen. Hatha yoga wordt veelal gezien als de basis van alle andere vormen van yoga. Deze duizenden jaren oude techniek van asana’s (lichaamshoudingen) en pranayama (ademhalingstechnieken) helpt je om je geest en lichaam te beheersen. Het maakt je lichaam soepeler en sterker en heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen. Daarnaast is het een geschikt middel om te onthaasten of stress te verminderen. Vinyasa yoga is een krachtigere en zeer dynamische vorm van yoga, waarbij je veel warmte creëert en gaat zweten, wat een zuivere werking heeft op je organen en spieren en waar je een sterk en energiek lichaam van krijgt. Ook Yin yoga komt aan bod, waarbij op een rustiger tempo je grenzen worden verkend. Deze vorm van yoga is vooral gericht het op rekken van dieperliggende spieren. Tot slot wordt er tijdens het Yoga Weekend Intensive door middel van een specialistische ‘Backbends & Inversions workshop’ aandacht besteed aan de wat uitdagendere asana’s.

Het eerste Yoga Weekend Intensive vindt plaats van 21-23 november en kost €490,- p.p. op basis van verblijf in een tweepersoonskamer. Thaise of ontspanningsmassages zijn apart bij te boeken, net als een Indian Head Massage of privéles. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.