Virtueel hotel voor Groningse gasten

In totaal 60 ondernemers hebben hun krachten gebundeld in een virtueel hotel.

In totaal 60 ondernemers hebben hun krachten gebundeld in een virtueel hotel.


Hotel de Marne is de nieuwste online gids met alle toeristische informatie over het gebied De Marne, Groningen. De Groningse recreatie-ondernemers werken op de site samen. Op www.HotelDeMarne.nl krijgt een bezoeker de mens achter de onderneming te zien, waarmee het bijzondere en persoonlijke karakter van het gebied helder wordt.

Met een virtuele rondleiding komt de bezoeker terecht in een veelzijdig gebied; een afspiegeling van 24.000 hectare grond, in de handen van zestig zelfstandige ondernemers. Gebundeld noemen ze zich ‘Hotel De Marne’: B&B’s, restaurants, galeries, winkels en toeristische attracties met een typisch Gronings karakter. Hotel de Marne legt een vergrootglas op het kleinschalige en onafhankelijke aanbod in de regio. Ten noordwesten van de stad Groningen, in de driehoek met het Lauwersmeer en de Waddenzee, ‘biedt de Marne een afwisselende combinatie van kust, boerenland en nationaal park’.

De site toont combinaties onder de noemer ‘pikdonker’, ‘vooronder’, ‘bostuin’ of bijvoorbeeld ‘vissersgeluk’. Zo surft de bezoeker door een passende sfeer en vindt inspiratie om te eten, te logeren, te wandelen of te fietsen. De gast kan alles vanaf de site direct zelf regelen met de ‘uitbater’ voor een tocht te paard, eten op een platbodem of logeren bij de boer.

“De ruimte is hier ongekend: nergens is er een grootser uitzicht dan hier. De laagste horizon, de mooiste wolken, de donkerste nachten. De Marne is het niets dat boven Groningen gaat”, vertellen de initiatiefnemers van Hotel de Marne. “Samenwerking maakt ons sterker, daarom zijn we dit initiatief gestart. Het mooie is dat we op een gebied van 24 hectare werkelijks álles kunnen bieden. En nog mooier is het om te zien dat de ondernemers opbloeien, juist omdat ze samenwerken. Ook zij ontdekken zo hun eigen gebied.”

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.