Wat is de prijs van een leuk weekend?

Het weekend is de tijd om te ontspannen en leuke dingen te doen, maar welk land in Europa doet dat het beste?

Het weekend is de tijd om te ontspannen en leuke dingen te doen, maar welk land in Europa doet dat het beste?

Elk weekend is eigenlijk weer een soort mini-vakantie waar je het beste van wil maken. De belofte van het weekend helpt veel mensen de werkweek door. Maar welke Europeanen hebben nu het leukste weekend? En wie geeft het meest uit? Uit onderzoek van Budget autoverhuur blijkt dat Duitsers hebben het vaakst een leuk weekend met 13 leuke weekenden in de afgelopen 12 maanden, in tegenstelling tot Portugal, waar men slechts 5 leuke weekenden had in de afgelopen 12 maanden. In Nederland had men 9 leuke weekenden in het afgelopen jaar. Voor dit onderzoek zijn 7.000 volwassenen in zeven Europese landen ondervraagd.

Leuke weekenden
Toch weet niet iedereen de volle potentie van het weekend te benutten. Eén op de 10 mensen zegt geen leuk weekend te hebben gehad in de afgelopen 12 maanden. Ook in Nederland is dit het geval. Ruim één op de vijf (21%) Europeanen kan zich de laatste keer niet meer herinneren dat ze een compleet nieuwe ervaring hadden tijdens het weekend. Nederland had met een 28% het hoogste aantal mensen dat zich dit niet meer kon herinneren. Toch hebben Nederlanders een redelijk lang weekend met 60 uur en 4 minuten weekend per week. Wij beginnen ook al op vrijdagochtend om 11.56 uur al aan ons weekend.; Italië heeft het kortst weekend met 52,5 uur.

Duitsers doen het beter
Ook is onderzocht hoeveel men bereid is uit te geven aan een leuk weekend. Terwijl de Duisters het vaakst een leuk weekend hebben, spenderen zij eigenlijk het minst, gemiddeld €138. De Britten geven verreweg het meest uit aan een bijzonder weekend met €208 euro. Nederlanders zijn zuinig en besteden slechts €145 aan een portie vermaak.
Uitgave aan een leuk weekend:

UK – €208
Frankrijk – €193
Spanje – €190
Italië -€180
Portugal- €167
Nederland – €145
Duitsland- €138

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.