Wat doen in weekend 18 en 19 oktober?

Veel muziek dit weekend.

Veel muziek dit weekend.


Veel muziek in dit herfstvakantie-weekend. Er is in ieder geval genoeg te beleven. Hier onder onze top 12 van wat je kunt ondernemen in het weekend van 18 en 19 oktober 2014:

 1. Het is zaterdag de Gelderse Museum-dag, waarbij bezoekers tegen een gereduceerd tarief toegang hebben.
 2. In De Steeg in Gelderland wordt een Simon Carmiggelt-wandeling gehouden, tegelijkertijd met een expositie over de bekende schrijver en columnist.
 3. Op zaterdag 18 en zondag 19 oktober vindt het vierde Cruise Event plaats in de Passenger Terminal Amsterdam. Deze editie ligt de nadruk op de diversiteit van de bestemmingen.
 4. In de Arena wordt het Amsterdam Music Festival gehouden met o.a. Armin van Buuren, Dash Berlin, David Guetta, Hardwell, Martin Garrix, Wildstylez en W&W.
 5. Rijksmuseum Twenthe in Enschede opent de expositie ‘Alexander Roslin. Portrettist van de aristocratie’.
 6. In Arnhem wordt gedurende meerdere dagen het Sprookjesfestival gehouden.
 7. Hoe vier je een historische gebeurtenis zoals het 350-jarige bestaan van een grachtenpand? Het Grachtenhuis in Amsterdam kiest ervoor om dit met een nieuwe moderne interactieve tentoonstelling te doen. Op zaterdag 18 oktober 2014 wordt ter ere van deze verjaardag de nieuwe tentoonstelling geopend. Hierin staat het wonen, werken en leven aan de gracht centraal. Er wordt gebruik gemaakt van een techniek waarbij – op een tablet – animaties over live beelden worden geplaatst in de ruimtes waar de bezoeker zich op dat moment bevindt.
 8. In Hilversum wordt de nationale Tromp Boat Roei Race gehouden.
 9. In Hoogeveen vindt het Univé Schaaktoernooi plaats.
 10. Tijdens de aankomende editie van het Amsterdam Dance Event (ADE), 15-19 oktober, treedt een recordaantal van 2.224 artiesten uit 57 landen op. De negentiende editie van het grootste clubfestival én meest toonaangevende evenement voor elektronische muziek, een initiatief van Buma, zet Amsterdam vijf dagen lang in de internationale spotlights.
 11. Tot en met 26 oktober is het de Haagse Pop Week.
 12. Het bekendste kinderkoor van Nederland ‘Kinderen voor Kinderen’ bestaat 35 jaar en dat wordt dit jaar uitgebreid gevierd. Zo komt er onder meer voor het eerst in de geschiedenis een ‘Kinderen voor Kinderen familiemusical’ met de naam: ‘Waanzinnig Gedroomd’. Een theaterproductie voor jong en oud, vol liedjes uit het 35 jarige bestaan. De première vindt plaats op zondag 19 oktober in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waarna de voorstelling tot en met maart ruim 140 keer te zien is door heel Nederland.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.