Wat doen in weekend 25 en 26 oktober?

De uil vervult een belangrijke rol bij de Nacht van de Nacht.

De uil vervult een belangrijke rol bij de Nacht van de Nacht.


Gratis door de Biesbosch tuffen of een filosofisch festival in Amsterdam bijwonen. Of kijken naar de sterren en onder de indruk raken van triatleten, het kan allemaal het komend weekend. Hierbij onze top 10 voor het weekend van 25 en 26 oktober 2014:

  1. Op meerdere plekken in het land in het (voor de 10e keer) de Nacht van de Nacht. De opening vindt plaats in Drenthe: Op 25 oktober 2014 van 19.00 – 22.00 uur bij het Hunebedcentrum in Borger. Bij het grootste Hunebed van Nederland in Borger vindt het speciale jubileum Nachtspektakel van Drenthe plaats. Daar waar 5.000 jaar geschiedenis ligt, zullen 5.000 sterren schitteren. Op het programma daar staat een Spectaculaire opening door theatergezelschap Visions of the North, Lezingen van Govert Schilling en Wim Schmidt, Spannende fakkeltocht langs mythen en sagen en Poëzie, verhalen en muziek bij het grootste hunebed van Nederland. Voor dit speciale Nachtspektakel zijn maximaal 500 kaarten beschikbaar.
  2. Op zaterdag 25 oktober, de laatste openingsdag van het seizoen staat de prehistorische jacht op de IJzertijdboerderij in Dongen centraal. Diverse demonstraties worden uitgebeeld waarbij ook de (jeugdige) bezoekers worden betrokken.
  3. Het is de afronding van de Dutch Design Week in Eindhoven.
  4. Op diverse plekken in Den Haag zijn er optredens vanwege de Haagse Popweek.
  5. Op twaalf plekken in Zwolle wordt zaterdag het Let’s get Lost-festival gehouden met opkomend talent.
  6. Wanneer op zaterdag 25 oktober de Wintertriathlon Assen van start gaat, is dat de eenendertigste maal dat het evenement in de Drentse hoofdstad wordt gehouden. Ook dit jaar hebben zich weer honderden deelnemers voor de Wintertriathlon Assen ingeschreven. Onder hen oud- wereldkampioene schaatsen Renate Groenewold uit Assen, die op de estafette meedoet. Naast de Wintertriathlon Assen (10 km lopen; 50 km fietsen en 20 km schaatsen) wordt op zaterdag 25 oktober ook het Nederlands Kampioenschap Duathlon korte afstand gehouden, over de afstanden 10 km lopen, 40 km fietsen en 5 km lopen. Niet alleen leuk voor deelnemers, maar ook voor toeschouwers.
  7. In Amsterdam wordt het Filosofisch Festival Brainwash gehouden. Wat deze combinatie van zang, comedy, wetenschap, literatuur en kunst inhoudt is hier te lezen.
  8. Ieder jaar presenteren het Stedelijk Museum Amsterdam en de Stichting De Best Verzorgde Boeken de mooiste boeken van het afgelopen jaar. Uit de 309 inzendingen uit 2013 zijn in totaal 33 boeken geselecteerd, die vanaf 25 oktober in het hart van het vormgevingscircuit van het Stedelijk Museum getoond worden.
  9. De karavaan van ‘About Freedom’ die dit jaar en volgend jaar de route van de bevrijders gaat volgen, gaat zondag 26 oktober van start in Breda. Daarna volgen nog minimaal elf steden door heel Nederland, zoals Vlissingen, Blerick, Venlo, Den Haag, Rotterdam en Groningen in verband met de viering van 70 jaar vrijheid.
  10. Het Biesbosch Museum gaat op 26 oktober sluiten om in juni 2015 geheel vernieuwd als Biesbosch MuseumEiland te openen. Op 25 en 26 oktober bestaat de mogelijkheid afscheid te nemen van het oude Biesbosch Museum. De toegang is gratis en wie wil kan gratis meevaren met de elektrische fluisterboten.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.