Wintersport in de Italiaanse Alpen

Tijdens wintersport in Gitschberg Jochtal kun je niet alleen genieten van de pistes, maar ook van lekker eten.

Tijdens wintersport in Gitschberg Jochtal kun je niet alleen genieten van de pistes, maar ook van lekker eten.

Het wintersportseizoen begint weer en dat betekent dat je een keuze voor een bestemming moet gaan maken. De Zuid-Tiroler regio Gitschberg Jochtal leent zich voor een wintervakantie. Skiën, ijsklimmen, langlaufen, snowboarden, rodelen, sleeën – het Italiaanse winterwonderland heeft ontzettend veel te bieden. Ook voor wie het best even wat minder sportief mag is er genoeg te doen. Het pittoreske dorpje Fane Alm bezichtigen bijvoorbeeld, kerstshoppen in Mühlbach of op bezoek bij een boerderij in het Pfunderer Tal. Gitschberg Jochtal is met haar kleinschalige karakter een bestemming om de wit-besneeuwde winter op een knusse manier te vieren.

Diversiteit zonder drukte
Vlakbij dorpen Vals en Meransen liggen de pistes van Gitschberg Jochtal klaar voor wintersporters van alle leeftijden. Met 44 kilometer in diverse moeilijkheidsgraden, is het de ideale skibestemming voor iedereen die dol is op sneeuw, maar niet houdt van massabestemmingen. Vanuit je voordeur pak je zo de lift – ideaal voor gezinnen met kleine kinderen, maar ook voor wie ’s morgens niet kan wachten de berg op te gaan. Het echt avontuurlijk aanpakken kan in een van de Funparks, waar ook aan de kleine waaghalsjes is gedacht. Zij oefenen met springen in de nieuwe Woody Line, midden in het besneeuwde bos. Het skiseizoen loopt in dit gebied van begin december tot half april, dus meer dan genoeg tijd om de mogelijkheden in alle rust uit te proberen.

Kleinschalig en culinair
Een van de voordelen van Gitschberg Jochtal is het kleinschalige karakter. Hier geen mega-evenementen, maar knusse activiteiten. Gezellig shoppen op de kerstmarkt in Mühlbach, een sfeervolle fakkelwandeling maken of vanaf de 2500 meter hoge Gitschberg uitkijken over meer dan 500 bergtoppen. Tel daar de lokale gastronomie, een verfijnde combinatie van Oostenrijks en Italiaans, bij op. Zo eet je in Fane Alm de lekkerste knödel van de alpen en snoep je van de ambachtelijke kaas die bekend staat als het goud van de vallei.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.