Alice in Wonderland viert 150ste verjaardag

Het Antony House was een van de filmlocaties voor Alice in Wonderland. Foto: Andrew Butler.

Het Antony House was een van de filmlocaties voor Alice in Wonderland. Foto: Andrew Butler.

Iedereen kent het verhaal van Alice in Wonderland. Het betoverende boek van Lewis Carroll uit 1865, viert in 2015 zijn 150e verjaardag. Filmmakers hebben het verhaal rond de jonge Alice al vele malen verfilmd, voor het laatst in 2010. Dit jubileumjaar is een goede reden om de filmlocaties in Cornwall te bezoeken, waaronder het prachtige Antony House, dichtbij Plymouth. Tim Burton schoot een deel van Alice in Wonderland in dit 18de-eeuwse huis. Liefhebbers van het boek kunnen in Oxford op zoek naar de roots van Lewis Carroll. In de woonplaats van de schrijver zijn diverse wandelroutes te volgen. Of bezoek The Sanderson hotel in Londen, waar men een excentrieke Mad Hatters Teain stijl van Alice serveert.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.