Amsterdam Light Festival met gids op water

Met een gids een rondvaart maken langs de verlichte kunstwerken in Amsterdam.

Met een gids een rondvaart maken langs de verlichte kunstwerken in Amsterdam.


Het Amsterdam Light Festival is een evenement, waarbij verspreid over de stad allerlei apart uitgelichte kunstwerken te zien zijn. Van donderdag 27 november tot en met zondag 18 januari 2015 vindt de derde editie van dit feest van licht plaats; een festival om echt vanaf het water te beleven. Rederij Blue Boat Company biedt de mogelijkheid om het Amsterdam Light festival onder begeleiding van een gids te ervaren.

‘A bright City’
Aan de hand van het thema ‘A bright City’ zijn kunstenaars dit jaar uitgedaagd om een verrassend beeld te schetsen van Amsterdam en een ode te brengen aan het leven in de hoofdstad. Blue Boat Company heeft als enige rederij een gids aan boord die tijdens de Water Colors Cruise alle ins en outs over de kunstwerken en de kunstenaars persoonlijk toelicht.

Grootste kunstwerk
Naast de kunstwerken die op, in, naast en boven het water te zien zijn is er het kunstobject ‘The Intrepid’, gemaakt door urban designer Katja Galyuk. Dit kunstwerk is met een afmeting van 15 x 5m het grootste kunstwerk dat tijdens het Amsterdam Light Festival te zien zal zijn. Het ontwerp is vanwege het design voor jong en oud herkenbaar en is mede mogelijk gemaakt door Blue Boat Company.

Vertrek
De Water Colors Cruise vertrekt dagelijks om 18:00 en om 20:00 uur en in weekenden en de kerstvakantie vertrekken er ook boten om 19:00 en 21:00 uur. De Water Colors Cruises vertrekken tegenover het Hard Rock Café vanaf de Stadhouderskade 30 in Amsterdam. De Water Colors Cruise is voor EUR 19,50 p.p. te boeken via www.blueboat.nl.

De route die je volgt met deze tour.

De route die je volgt met deze tour.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.