Avonturen in Engeland voor ‘softies’

Met een Segway kun je op 10 plekken door de bossen van Engeland.

Met een Segway kun je op 10 plekken door de bossen van Engeland.


Plannen voor een trip naar Engeland en in de stemming om nu eens iets nieuws te doen, maar dan wel een activiteit die niet te zwaar is? Van culinaire klassen tot wijnreizen, of bezigheden zoals wandelen, vogels kijken en vissen, Groot-Brittannië biedt tal van ‘soft-adventure’ mogelijkheden.

Schitterend voor senioren
Doe mee met een Engels Wijngaard Wandelen Weekend en ontdek de geneugten van de South Downs, in Sussex, een uur met de trein van Londen. Slenter buiten de gebaande paden voor 5-10 mijl per dag, stoppen voor exclusieve proeverijen bij enkele van Engeland’s beste wijn landgoederen. Zomer / herfst data, vanaf £ 635pp ( www.winetours.co.uk ).

Sandwich in Kent, twee uur met de trein van Londen, is de thuisbasis van de top sites voor vogelaars, met in begrip van de Sandwich Bay Bird Observatory, die is gevestigd in een unieke duin habitat, terwijl de Sandwich en Pegwell Bay Nature Reserve van internationaal belang is voor steltlopers en watervogels. Deze zijn het beste te zien in de winter, of in de lente en tijdens de herfst migraties ( www.visitkent.co.uk ). Andere top plekken om vogels te kijken zijn de RSPB Belfast Lough Reserve; slechts tien minuten rijden van de hoofdstad, het bestaat uit een lagune en de wadden aan de oevers van Belfast Lough, omringd door grasland ( www.discovernorthernireland.com ).

Een ander mooi gebied om te verkennen in Engeland: een twee uur durende treinreis ten noorden van Londen, Norwich, in Norfolk, want dat heeft het bekroonde lange afstand wandelpad, de Boudicca Way. Te beginnen bij het ​​station en verder naar de stad van Diss, het is verdeeld in vier secties die schilderachtige stadjes, historische bezienswaardigheden en spectaculaire landschappen omvatten. (pass www.boudiccaway.co.uk ).

Leer hoe u de nachtelijke hemel op een Dark Skies Astronomie Avond observeren in de Brecon Beacons National Park, Wales, slechts twee-en-een-half uur met de trein van Londen. Gehouden op een van de slechts vijf geaccrediteerde International Dark Sky Reserves, de cursus leert de deelnemers over de bekende sterrenbeelden en hoe verrekijkers en telescopen te gebruiken om te navigeren met ster-kaarten. De winter en het voorjaar, £ 55pp ( www.gooddayout.co.uk ).

Gezellig voor koppels
Ontdek de ‘glamping’-trend en ga lekker liggen in Nink’s Wagon. Die is te vinden in 60 hectare aan rustige privé-terrein, in Ellesmere, Shropshire – het is ongeveer 90 minuten rijden van Manchester – het dateert uit de jaren 1920 en heeft originele kenmerken, zoals ingewikkelde binnenschilderwerk. De rustige ligging aan het meer biedt volop mogelijkheden voor wilde dieren te spotten tijdens het mijmeren rond uw eigen vuurplaats in een tuin verlicht door kerstverlichting. Twee slaapplaatsen, vanaf £ 182 voor twee nachten ( www.qualityunearthed.co.uk ).

Head to the Hills organiseert een aantal wild-water zwem-pakketten in het Lake District in Cumbria, twee uur rijden van Manchester. Probeer het Windermere Wild Swimming Weekend, waar u een wetsuit aan kunt trekken en genieten van een romantische omgeving tijdens een duik in een van de mooiste meren van Engeland (juli tot september, van £ 299pp www.headtothehills.co.uk ). Andere top wild-zwemmen bestemmingen zijn Waterfall Woods, Brecon Beacons, Zuid-Wales ( www.breconbeacons.org ) en de Faerie Zwembaden op het Isle of Skye, Schotland, een zes uur rijden ten noorden van Glasgow ( www.wildswimming.co.uk ).

Welke betere manier om in 360 ° uitzicht over een deel van de natuurlijke wonderen van het zuidwesten van Engeland te krijgen dan vanuit een luchtballon? Take off van Salisbury, Wiltshire, iets meer dan twee uur rijden van Londen, en drink champagne als je zweeft over een aantal van de meest spectaculaire landschappen van de regio. Vanaf £ 99pp ( www.ballooning.co.uk ).

Herdenken de 450ste verjaardag van de geboorte van William Shakespeare door het lopen van Shakespeare’s Way. De route strekt zich uit van zijn geboortestad Stratford-upon-Avon tot het Globe theater in de hoofdstad. Wandel wandelpaden, ruiterpaden en jaagpaden in uw eigen tempo. Zeven nachten, vanaf £ 535pp, met inbegrip van een boek van Shakespeare’s sonnetten ( www.celtic-trails.com ).

Goed voor groepen
Ga naar Gloucestershire, ongeveer drie uur rijden ten noordwesten van Londen, voor een foerageergebied reis, onder leiding van expert Raoul Van Den Broucke. Je kunt dan zelf de natuur afspeuren op zoek naar heerlijke ingrediënten. Halve dag, £ 125 voor twee personen. Data in het voorjaar / najaar 2014 ( www.tudorfarmhousehotel.co.uk/foraging.html ).

Bekroonde biologische Tour: De Belfort wijnmaker Muriel Lismonde heeft de smaak van haar zuid-west Frankrijk wijngaard naar het lommerrijke Cheshire gebracht, op slechts 30 minuten met de trein van Manchester. Ze neemt gasten mee op een insider’s tour van de druif tot aan het glas. Wijnproeverijen, van € 25 pp, kooklessen vanaf £ 36pp ( http://tour-de-belfort.com/index.php/le-vin-la-table ).

Zin in vliegvissen op een exclusieve strook van de rivier de Test in Hampshire in het zuiden van Engeland? The Old Swan & Minster Mill in Minster Lovell, Oxfordshire, een twee uur rijden van Londen, ligt in het hart van de Cotswolds. Catering voor alle niveaus, van beginner tot ervaren. Deze historische herberg maakt het beste van haar ligging aan de oevers van de rivier de Windrush. ( www.oldswanandminstermill.com ).

Maak een ‘food fietstocht’ in Noord-Ierland bij het Enniskeen Country House Hotel, County Down, een uur rijden ten zuiden van Belfast. Het biedt fietsmogelijkheden met de Mourne Mountains als achtergrond en stops bij de lokale producenten om de beste van de county’s eten en drinken proeven. £ 28blz, inclusief fietshuur, vooraf reserveren noodzakelijk ( http://enniskeenhotel.co.uk/MourneFoodsCycleTrail.html ).

Leuk voor gezinnen
The New Forest, Hampshire, op slechts 90 minuten ten zuiden van Londen met de trein, biedt 160 km aan goedgekeurde fietsroutes geschikt voor alle leeftijden. Volg rustige landweggetjes en oude spoorlijnen, langs historische dorpjes zoals Beaulieu en gevarieerde flora en fauna, waaronder de beroemde New Forest pony’s. ( http://www.thenewforest.co.uk/activities/cycling.aspx ).

Een Forest Segway Safari is een makkelijker mogelijkheid om de Engelse bossen te verkennen. Segways zijn te huren op tien van beste boslocaties van Engeland. Bestuurders moeten meer dan tien jaar oud zijn en meer wegen dan 44 kg, prijs £ 30 pp ( www.goape.co.uk ).

Holnicote House ligt in het hart van een 12.500 hectare groot landgoed in het Exmoor National Park, in de buurt van Taunton in Somerset, ongeveer twee-en-een-half uur ten zuiden ten westen van Londen met de trein. Er is keuze uit maximaal vier rustige geleide wandelingen. De routes geven families de kans om edelherten en pony’s te zien. ( www.hfholidays.co.uk ).

Geschikt voor solo’s
Vier je eenzaamheid met een self-guided wandeltocht over de Schotse Hooglanden. Vanaf Fort William, een schilderachtige drie uur en 45 minuten met de trein van Glasgow. Deze Great Glen Way neemt wandelaars langs de voet van de hoogste berg van Groot-Brittannië, Ben Nevis, raakt de oevers van Loch Ness en eindigt in Inverness, de meest noordelijke stad van Schotland. April tot oktober zeven nachten vanaf £ 690pp ( www.sherpa-walking-holidays.co.uk ).

Single reizigers kunnen de schoonheid van Wales te verkennen op twee wielen op een begeleide groepsreis. Saddle Skedaddle’s Road Cycling Weekend is van een gematigd niveau en voor het grootste deel over verlaten wegen in de heuvels van Noord-Oost-Wales (£ 355 pp www.skedaddle.co.uk ). De Drover Holidays ‘Radnor Ring tour begint in Rhayader, iets minder dan twee uur met de trein van Cardiff. Hieruit volgt een lus door het midden van Wales, meer dan drie overnachtingen. Vanaf £ 345 ( www.droverholidays.co.uk ).

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.