Beleef middeleeuwse kersttradities in München

De oudste kerstmarkt van München  staat op het punt om te beginnen. Foto: Lukas Barth.

De oudste kerstmarkt van München staat op het punt om te beginnen. Foto: Lukas Barth.

Kerstmarkten zijn een big deal in Duitsland. Daarom heeft elke stad er ook meer dan één en zijn ze er heel trots op. Dus ook in München. Zo zullen er tussen 27 november en 24 december ruim 3.000 lichtjes branden op de Marienplatz in München. Niet alleen is de Christkindlmarkt de populairste, het is ook de oudste kerstmarkt van de stad.

Peperkoek en Zwetschgenmanderl
De geur van peperkoek en Zwetschgenmanderl (pruimen-amandeltaart) trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar de Marienplatz in München, waar meer dan honderd kraampjes klaar staan om ambachtelijke producten uit de regio te verkopen. De geschiedenis van de Christkindlmarkt gaat al terug naar de 14e eeuw en daarmee is deze markt de oudste van de stad. De sneeuw op de daken, de gigantische kerstboom in het midden en de ontelbare lichtjes zorgen voor een ultieme kerstsfeer in het centrum van de stad.

De grootste kerststal van Duitsland
Bijzonder is de kribbe aan de Richard-Strauss-fontein, één van de grootste kerststallen van Duitsland. Rondom deze kerststal bieden verschillende kraampjes prachtige kerststalfiguurtjes aan als souvenir voor thuis. Verderop kunnen bezoekers kennis maken met de producten uit Oberammergau, Zuid-Tirol en het Erzgebirge.

Kijkje achter de schermen
Kerstliefhebbers die graag van de hoed en de rand willen weten kunnen sinds begin november 2014 deelnemen aan één van de rondleidingen door het prachtig verlichte, neo-gotische Rathaus. Hiermee krijgen geïnteresseerden een uniek kijkje achter de mooie gevel van het meer dan 100 jaar oude gebouw. Tijdens een rondleiding van 90 minuten komen bezoekers alles te weten over de historie van het Rathaus en krijgen ze onder andere de rechtszaal, de bibliotheek en het balkon te zien. De rondleiding is te boeken via het lokale verkeersbureau.

Andere kerstmarkten in München
Naast de Christkindlmarkt zijn er in München tijdens de adventsperiode nog vijf andere kerstmarkten te vinden. Bezoek bijvoorbeeld in het grootste stadspark van München de romantische kerstmarkt onder de Chinesischer Turm, de sfeervolle kerstsfeer met prachtig versierde hutten op de Sendlinger Tor of de speciale kunstkerstmarkt in het Schwabing-district. Kinderen zetten koers naar het sprookjesbos in het Keizershof of het net zo magische kerstbos in Bogenhausen, waar een cultureel podium de bezoeker in contact breng met de wereld van muziek, verhalen en vuurdansen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.