Bijzonder fietspad als aftrap Van Gogh jaar

Het nieuwe Van Gogh fietspad heeft licht in het donker. Foto: Studio Roosegaarde.

Het nieuwe Van Gogh fietspad heeft licht in het donker. Foto: Studio Roosegaarde.

In Eindhoven is een bijzonder fietspad geopend, namelijk het Van Gogh-Roosegaarde fietspad. De opening van het unieke fietspad is tegelijkertijd de start van het internationale themajaar Van Gogh 2015. Het fietspad en het themajaar zijn geïnspireerd op het werk en leven van de wereldberoemde kunstenaar Vincent van Gogh. Hij werd in Nederland (in Zundert) geboren, en groeide op in Noord-Brabant.
Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad bevat speciaal ontwikkelde technologie, waarmee met fonkelende steentjes de beleving is gecreëerd van een sterrennacht. De ontwikkeling en realisatie van het pad was in handen van Heijmans, naar een ontwerp van Daan Roosegaarde.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.