Boutique Hotel opent in Middelburg

Het nieuwe Boutique Hotel The Roosevelt komt in een monumentaal pand in het centrum van Middelburg.

Het nieuwe Boutique Hotel The Roosevelt komt in een monumentaal pand in het centrum van Middelburg.

Dit voorjaar is het centrum van Maastricht een Boutique Hotel rijker. De transformatie van het gemeentelijk monument, gebouwd op de Burg van Middelburg, naar het nieuwe chique Boutique Hotel The Roosevelt in het centrum van Middelburg is inmiddels in volle gang. Het hotel is een particulier initiatief van het Middelburgse ondernemersechtpaar Raymonde en Martin van der Louw. Met de opening van Hotel The Roosevelt wil het echtpaar inspelen op de behoefte aan meer hotelkamers in het luxere segment in de Zeeuwse hoofdstad. Hotel The Roosevelt zal vanaf het voorjaar 2015 haar deuren openen. In het hotel worden vier hotelsuites, 24 Boutique hotelkamers, vergaderruimten, wijnbar De Orient en een beschutte stadstuin gerealiseerd.

Monument
Het monument beschikt over heel veel authentieke details en biedt uitzicht over het plein voor de Abdij en de kerktoren van Middelburg. Ook bijzonder is de ligging midden in het centrum van de Zeeuwse hoofdstad op 200 meter van de Markt, de grootste winkelstraat en het Abdijcomplex. Hier zetelt naast het Provinciebestuur en het Zeeuws Museum ook het Roosevelt Study Center.

Naamgeving Hotel The Roosevelt
De naam “Roosevelt” is verbonden met Zeeland en Middelburg. Voormalig president van de Verenigde Staten, Franklin D. Roosevelt, met Zeeuwse voorouders, gaf in 1941 zijn beroemde State of Union waarbij hij stelt dat iedereen op de wereld recht heeft op vier mensenrechten: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees. Om deze idealen levend te houden en het gedachtegoed van Roosevelt uit te dragen, worden er door het Roosevelt Study Center gelegen aan de overzijde van het toekomstige hotel eens in de twee jaar de Four Freedoms awards uitgereikt. Mei jl. is o.a. een Four Freedoms award uitgereikt aan de winnares van de Nobelprijs voor de vrede, Malala. Ook de universiteit van Middelburg, het University College Roosevelt, is vernoemd naar Roosevelt.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.