Costa Cruises viert doop vlaggenschip

Het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises, de 'Costa Diadema', is klaar om gasten mee te nemen.

Het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises, de ‘Costa Diadema’, is klaar om gasten mee te nemen.

Het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises is klaar om uit te varen en dat moet gevierd worden. Dat zullen ze tenminste gedacht hebben bij Costa Cruises, want ze maken een feestje van de doop van het schip. De Italiaanse havenstad Genua was het toneel van de doop van de Costa Diadema, het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises. Het schip, ook wel ‘Regina del Mediterraneo’ (Koningin van de Middellandse Zee) genoemd, is meer dan 300 meter lang, 37 meter breed en heeft 1862 hutten.

De Costa Diadema
Costa Cruises investeert ongeveer 550 miljoen euro in het nieuwe vlaggenschip, dat gebouwd is door Fincantieri. De meest in het oog springende kenmerken en faciliteiten van het schip zijn:
– De Costa Diadema is een paradijs voor liefhebbers van Italiaanse kunst en design. De vele kunstwerken (7.671 waarvan 190 originelen) zijn speciaal voor de Costa Diadema vervaardigd door 41 kunstenaars. Zij werden uitgenodigd hun interpretatie van het thema ‘koninklijk’ uit te drukken in schilderijen, sculpturen, foto’s, architectuur of design.

– De Costa diadema beschikt over een wandelpromenade van 500 meter, om het schip heen van achtersteven tot boeg en is geïnspireerd op de beroemde wandelpromenade ‘Passeggiata dell’Imperatrice’ in Sanremo. In cabana’s, hangend boven zee en beschermd tegen de wind, kunnen de gasten genieten van een drankje of romantisch diner bij zonsondergang.

– Het gastronomische aanbod waar Costa bekend om staat, is op de Costa Diadema uitgebreid en naar een nog hoger niveau getild. Naast de al grote keuze aan restaurants en bars, beschikt de Costa Diadema over een Birreria (Dresden Green bierstube), ijssalon Amarillo, een Japanse Teppanyaki en Vinotheek la Duca di Toscana.

– De Costa Diadema heeft de grootste Samsara Spa van de vloot, namelijk 7.800 m². Vier verdiepingen in het teken van sport en wellness: een fitnessruimte, fitnesslessen, wellnessruimtes, thermale zone met balneotherapie, sauna, hamam, UVA solarium, 8 hydromassagebaden, 3 zwembaden waarvan een met glazen schuifdak, een sportterrein en een joggingparcours in de open lucht. Op de Costa Diadema zijn 130 Samsara hutten en 11 Samsara suites, deze beschikken over een balkon met jacuzzi.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.