Ecotoerisme is hot in Frankrijk

Ecotoerisme komt nu echt van de grond in Frankrijk. Foto: JP Favand.

Ecotoerisme komt nu echt van de grond in Frankrijk. Foto: JP Favand.

‘Ecologisch’ is al een tijdje het nieuwe modewoord als het gaat om vakantie. We vinden het milieu allemaal steeds belangrijker en daarom willen we ook milieuvriendelijk op vakantie. Daarnaast ga je tijdens de vakantie graag terug naar de natuur, weg van de drukte van het stadse leven. Maar om te kunnen genieten van de natuur, moet deze zo min mogelijk worden aangetast, zelfs worden beschermd. Aandacht voor duurzaamheid en ‘groene activiteiten’ is er dan ook volop. In Frankrijk komen er steeds weer nieuwe initiatieven bij.

Ma rando à vélo
De regio Centre bijvoorbeeld heeft een nieuwe website gelanceerd met daarop alle fietsmogelijkheden in de omgeving. Liefhebbers kunnen kiezen uit zes lange afstandsroutes en veertien fietsnetwerken voor de kortere tochten. De site www.marandoavelo.fr biedt uitstekende routekaarten, is gebruikersvriendelijk en is binnenkort ook in het Nederlands beschikbaar.

Via Rhôna
De Via Rhôna is eveneens een groots Frans fietsproject: een route van het lac Léman naar de stranden van de Méditerranée. Een van de nieuwste etappes van deze 700 km tellende route is de route tussen Gallician en de Tour Carbonnière. 9 km puur plezier op de fiets, op rollerskates of lopend! http://en.viarhona.com en http://www.tourismegard.com 

Dieren in het wild
Wildlife spotten in Alpes-Maritimes? Ecotourism Maritime Alps biedt volop mogelijkheden voor lange of korte excursies! Bizons, wolven, gemsen, Przeswalskipaarden, maar ook dolfijnen in de Middellandse zee. Met overnachtingen in speciale eco-lodges. Kijk voor de mogelijkheden op www.ecotourism-maritimealps.eu

Accommodaties
De vakantieparken van Cap France met het label Chouette Nature worden aangespoord om activiteiten aan te bieden met als thema duurzaamheid : markten met lokale producenten, workshops in en om de natuur, wandelingen… alles voor een groene vakantie. www.chouettenature.com

Aan de rand van het middeleeuwse Rocquefort des Corbières in de Aude ligt het Domaine de Castelsec. Het beschikt over een gîte en 2 chambres d’hôtes en is door zijn bijzondere ligging geheel zelfvoorzienend door een eigen waterpomp en zonne-energie. Ook bij de restauratie van de gebouwen is volop gebruik gemaakt van milieu besparende materialen.www.domainecastelsec.fr

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.