Eerste hangbrug tussen bergtoppen geopend

In Zwitserland hebben ze de hoogste hangbrug tussen twee pieken geopend. Foto: Glacier3000.ch.

In Zwitserland hebben ze de hoogste hangbrug tussen twee pieken geopend. Foto: Glacier3000.ch.

In Zwitserland hebben ze een primeur: de nieuwe ‘Peak Walk’ bij Glacier 3000. De hangbrug is op 3000 meter hoogte, 107 meter lang, 80 centimeter breed en kan tot 300 personen tegelijkertijd dragen. Je vindt de brug bij de gletsjer vlakbij de Zwitserse vakantiebestemmingen Les Diablerets en Gstaad. De hangbrug verbindt als enige ter wereld twee bergtoppen met elkaar en biedt uitzicht op onder andere de Matterhorn, Mont Blanc en Jungfrau. De Peak Walk is het hele jaar geopend en is gratis toegankelijk voor alle bezoekers van de gletsjer.

De Peak Walk
In twee etappes gaat de kabelbaan van de Col du Pillon op 1546 meter naar het bergstation op 2971 meter hoogte, waar het door Mario Botta ontworpen bergrestaurant ‘Botta’ zich bevindt. Wie geen last van hoogtevrees heeft, bereikt na een korte klim de top ‘View Point’: het startpunt van de Peak Walk. Van hier uit gaat de 107-meter lange hangbrug naar de andere top: ‘Scex Rouge’. Hoewel zo’n 300 personen gelijktijdig op de brug zouden kunnen staan, komt het in de praktijk neer op maximaal 150.

Uniek panorama
‘De Peak Walk is een belangrijke nieuwe attractie voor onze bestemming,’ aldus Bernhard Tschannen, directeur van Glacier 3000. ‘Nergens anders kun je over een hangbrug van bergtop naar bergtop lopen en dat maakt deze brug uniek in de wereld. Maar misschien nog specialer is het panorama: waar anders kun je genieten van het uitzicht op vijf van de beroemdste bergen van Europa? Niet alleen de Matterhorn en de Mont Blanc, maar ook de Eiger, Mönch en Jungfrau kun je vanuit hier zien.’

Hoewel de brug de enige is die bergtoppen met elkaar verbindt, zijn er meer van dit soort bruggen voor waaghalzen te vinden in de omgeving. Zo heeft het Zwitserse Titlis ook een hangbrug op 1000m hoogte en vind je In de Oostenrijkse vakantieregio Paznauntal de ‘Paznauner Höhenweg’.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.