Ergernis over graffiti in Amerikaanse parken


Een reeks van graffiti-achtige schilderijen op rotsen in de Nationale Parken in het westen van Amerika veroorzaakt een storm van verontwaardiging op sociale media. Er zijn mensen die woedend zeggen dat het een ontheiliging is van ’s lands meest beroemde schilderachtige landschappen.

Het zal niet gemakkelijk zijn voor de parkrangers om iets te doen aan deze ‘schilderijen’, waarvan foto’s werden gepost om o.a. Twitter, Instagram en Tumblr. Zandstralen en sommige chemische afbijtmiddelen kan nog meer schade aan onvervangbare natuurlijke kenmerken veroorzaken, vooral als het om graffiti in de buurt van oude rotskunst gaat.

Woordvoerder Jason Olson laat weten dat inmiddels parkrangers met behulp van plastic keukenspatels en verschillende strippers proberen erachter te komen met welk materiaal de verf los te maken zonder schade aan de stenen te veroorzaken. Een kleurrijk schilderij van een vrouw met blauw haar op Crater Lake National Park (foto hier boven) is al bedekt met ijs en sneeuw en de rangers zijn misschien niet meer in staat om het te bereiken, zodat hiermee gewacht moet worden tot de volgende zomer. Olson zei vrijdag dat hij niet wist hoeveel het zou kosten om de verf te verwijderen in acht parken in heel Californië, Colorado, Utah en Oregon. (Bron: Mashable)

Ergernis over graffiti in Amerikaanse parken 9

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.