Giants of the Ice Age krijgt NL’se toevoeging

Voor Giants of the Ice Age bundelen Amsterdam EXPO en Naturalis hun krachten.

Voor Giants of the Ice Age bundelen Amsterdam EXPO en Naturalis hun krachten.

Voor de tentoonstelling ‘Giants of the Ice Age’ gaan Amsterdam EXPO en Naturalis samenwerken. EXPO heeft Naturalis namelijk gevraagd om een complete galerie over Nederland in de ijstijd te maken, aangezien ze de Nederlandse experts op het gebied van de ijstijd zijn. 30.000 jaar geleden was Nederland een ware wildernis en ‘The Big Five’ van de ijstijd liep in Nederland rond: de mammoet, sabeltandtijger, wolharige neushoorn, holenbeer en grottenleeuw. Hiermee sta je oog in oog tijdens ‘Giants of the Ice Age’.

Fossielen
Nergens ter wereld worden vandaag de dag zoveel mammoetbotten gevonden als in Nederland. De fossielen worden door vissersschepen van de bodem van de Noordzee gehaald, die tijdens de ijstijd grotendeels droog lag. Een selectie van deze fossielen uit Naturalis is straks te zien in Amsterdam EXPO, onder meer slagtanden van een mammoet, schedels van een oeros en een wolharige neushoorn en zelfs een keutel van een hyena uit de Noordzee.

Op 27 november opent Giants of the Ice Age en is de tentoonstelling voor 13 weken te zien in Amsterdam EXPO. Voor meer informatie en kaarten ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.