Gigantisch vredesteken in Dode Zee

Gigantisch vredesteken in Dode Zee.

Gigantisch vredesteken in Dode Zee.


Niet geheel zonder reden heeft het personeel van de rond de Dode Zee in Jordanië gelegen hotels een gigantisch (tijdelijk) vredesteken gemaakt in het water. Er heerst namelijk nogal wat onrust rond die regio in de wereld. De actie was dan ook bedoeld om alle betrokken partijen op te roepen te zoeken naar een vreedzame oplossing.

Tegelijkertijd werd het Guinness World Record gebroken met de ‘grootste drijvende menselijke keten’. 261 medewerkers van grote hotelketens en resorts aan de Dode Zee vormden samen het gigantisch drijvend peace teken.

De Dode Zee is, naast wereldwonder Petra, één van de grootste trekpleisters van Jordanië en een belangrijke bron van inkomsten. Het zoute meer ligt 412 meter onder zeeniveau en is daarmee het laagste punt op aarde.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.