Kerst vieren in Zuid-Tirol

Zuid-Tirol heeft veel verschillende kerstmarkten waar je in de kerststemming kan komen.

Zuid-Tirol heeft veel verschillende kerstmarkten waar je in de kerststemming kan komen.

Als je nog op zoek bent naar een bestemming voor de kerstvakantie, dan kun je naar Zuid-Tirol. Steden in deze regio staan bekend om de originele, traditionele kerstmarken. Zo is de kerstmarkt in Bolzano/Bozen erg sfeervol door heerlijke geuren, stralende lichtjes en traditionele kerstmuziek. Tijdens de kerstmarkt van Bressanone/Brixen staat in Hofburg, het vroegere Prins Bisschoppelijk Paleis, een verzameling van prachtige kerststallen. Op de kerstmarkt in Brunico/Bruneck staan vele kraampjes met traditionele handwerken en smakelijke lekkernijen. De kerstmarkt in de mijnwerkersstad Vipiteno/Sterzing ligt op bijna 1.000 meter hoogte, met als stralend middelpunt de toren genaamd ‘Zwölfenturm’ uit 1486.

Kersttradities in Zuid-Tirol
In de Italiaanse regio is de adventperiode, gedurende de vier weken voor Kerstmis, een tijd waarin religieuze feesten en tradities centraal staan. Op 6 december, de dag van Sint Nicolaas, vindt er in veel dorpen in Zuid-Tirol een optocht plaats. De Heilige Nicolaas deelt op deze dag zoetigheid uit aan de kinderen. Deze traditionele optocht wordt begeleid door in het wit geklede engelen en kleurrijke ‘krampussen’. Dit zijn gemaskerde, duivelse figuren die de kinderen laten schrikken. Een dorp waar deze optocht nog heel traditioneel is, is Stilfs in het dal Val Venosta/Vinschgau. Tijdens de optocht, genaamd ‘Klosn’, wordt Sint Nicolaas begeleid door allerlei bonte figuren met kettingen en bellen.

Bekijk alle kerstmarkten op de website of bekijk de foto’s om alvast in de kerststemming te komen.

.

.

.

.

Kerst vieren in Zuid-Tirol 14

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.