Kerstmarkt in Kopenhagen langer open

In de Deense hoofdstad kun je onder andere naar de kerstmarkt in het familiepark Tivoli. Foto: Rasmus Hansen.

In de Deense hoofdstad kun je onder andere naar de kerstmarkt in het familiepark Tivoli. Foto: Rasmus Hansen.

Midden in de Deense hoofdstad ligt het familiepark Tivoli, waar ook dit jaar weer een kerstmarkt komt. Het park is op beide kerstdagen en bovendien langer rond oud- en nieuwjaar open. Op het feestelijk verlichte terrein van Tivoli is ook dit jaar weer een grote kerstmarkt. De markt is van 15 november t/m 4 januari. Daarna sluit het park voor de winterperiode.

Vuurwerk
Nieuw is dit jaar een groot vuurwerkfestival, dat wordt gehouden van 25 t/m 27 december en van 31 december t/m 4 januari. De openingstijden zijn tijdens de kerstmarkt: zondag t/m donderdag 11-23 en op vrijdag en zaterdag 11-24 uur. De entree bedraagt 99 DKK (ongeveer 13.35 euro), kinderen onder de 8 jaar hebben vrij toegang. Houders van een Copenhagen Card (voordeelkaart) hebben ook gratis entree.

Zomer
Het nieuwe zomerseizoen van Tivoli begint op 1 april 2015. Het ruim 170 jaar oude amusementspark in het centrum van Kopenhagen biedt niet alleen attracties, maar ook restaurants, theater en concerten.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.