Lekker eten in Tirol

In Tirol kun je naast goed skiën ook lekker eten.

In Tirol kun je naast goed skiën ook lekker eten.

Als je kiest voor een wintersportvakantie in Tirol, dan ga je niet alleen voor de sneeuw. In het gebied zijn namelijk ook veel goede restaurants. Tirol heeft in de 2015 editie van de gerenommeerde restaurant- en hotelgids Gault Millau Oostenrijk 114 ‘Hauben’ (koksmutsen) veroverd. Een recordaantal voor de Tiroler restaurants en berghutten. Niet alleen behaalde chef Simon Taxacher uit Kirchberg als enige chef in de provincie vier ‘Hauben’, ook maakten de chefs van Hotel Tannenhof in St. Anton am Arlberg de sprong van nul naar drie ‘Hauben’. Onder de bekroonde eetgelegenheden in Tirol zit ook een aantal berghutten op de piste.

Hauben
Dat je in Tirol tijdens een wintersportvakantie kunt genieten van lokale specialiteiten is algemeen bekend. Wat veel mensen echter niet weten, is dat veel restaurants hoge ogen gooien bij restaurant- en hotelgids Gault Millau. Met 114 toegekende ‘Hauben’ aan 78 eetgelegenheden, behoort de provincie tot de culinaire top van Oostenrijk. Voor negen restaurants is het de eerste keer dat zij met één of meerdere ‘Hauben’ zijn onderscheiden. Een overzicht van de 12 beste Gault Millau restaurants 2015 staat op de website.

Skiën meets haute cuisine
Wintersportliefhebbers hoeven de skigebieden niet te verlaten voor een goede maaltijd. In steeds meer berghutten en pisterestaurants in Tirol wordt op hoogstaand niveau gekookt. Sommige van hen zijn reeds doorgedrongen tot de garde van Hauben-restaurants, andere doen hier een serieuze poging toe. Zo zwaait Patrick Schnedl vanaf dit winterseizoen de scepter in designrestaurant IceQ op de piste in het Ötztal, dat vorig jaar haar deuren opende. Schnedl deed ervaring op in tal van top- en sterrenrestaurants verspreid over heel de wereld. Voor meer informatie over de beste restaurants aan de piste ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.