Louis Vuitton opent eigen museum

Het nieuwe bijzondere gebouw voor het museum van de Fondation Louis Vuitton is geopend.

Het nieuwe bijzondere gebouw voor het museum van de Fondation Louis Vuitton is geopend.

Voor de aanbidders van de ontwerpen van Louis Vuitton is er goed nieuws. Het modehuis opent een eigen museum. Hier zie je naast de uitgebreide kunstcollectie van het merk, ook tijdelijke tentoonstellingen. Op zich is de opening van het museum zelf nog niet eens zo bijzonder. Dat is totdat je het gebouw gezien hebt. Gemaakt door de architect Frank Gehry (ontwierp eerder het Guggenheim Museum in Spanje) lijkt het wel iets dat uit de toekomst komt. Het bestaat vooral uit witte muren, glas en het bekende LV-logo. Het nieuwe gebouw in het Parijse Bois de Boulogne is 1.200 vierkante meter groot is en heeft meer dan 126 miljoen euro gekost. De Louis Vuitton Foundation, zoals het museum heet, is gebouwd in opdracht van Bernard Arnault, de directeur van LVMH, de eigenaar van modehuis Louis Vuitton.

Voor meer informatie ga je naar de website. Om alvast een beeld te krijgen van het museum kun je ook de onderstaande video bekijken:

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.