Nationale trots krijgt eigen website

Delfst blauw is zo populair in het buitenland dat er nu een website gemaakt is, zodat het overal te bekijken  is.

Delfst blauw is zo populair in het buitenland dat er nu een website gemaakt is, zodat het overal te bekijken is.

Delfts blauw is een toonbeeld van nationale trots. Het wordt in het buitenland gezien als iets typisch Nederlands en daarom erg populair. Om de internationale vraag naar dit product tegemoet te komen zijn vijf musea gezamenlijk een nieuwe website gestart: delftsaardewerk.nl. Hier gaan Museum Arnhem, Gemeentemuseum Den Haag, Paleis Het Loo, Museum Prinsenhof Delft en Rijksmuseum een groot deel van de Nederlandse collectie aan Delfst blauw laten zien. Deze vijf museau hebben namelijk allemaal een bijzondere collectie aan Delfst blauw. Ter gelegenheid van het lanceren van de website wordt er bovendien eenmalig een nieuwe vondst van topstukken Delfts aardewerk aan het publiek getoond.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.