Onthaasten in Friese B&B’s aan de Waddenzee

De Friese B&B Landgoed Poutsma Staete ligt midden in de natuur aan de Waddenzee.

De Friese B&B Landgoed Poutsma Staete ligt midden in de natuur aan de Waddenzee.

In de winter wil je ook wel eens een weekendje weg om aan alles te ontsnappen. Daarvoor hoef je helemaal niet ver weg, in Nederland zijn genoeg plekken om lekker te onthaasten. Zoals In het noorden van Friesland, aan het in 2009 door UNESCO uitgeroepen werelderfgoed de Waddenzee, is het goed toeven voor rustzoekers, actievelingen en natuurliefhebbers. Er zijn verschillende B&B’s waar je kan verblijven voor een korte vakantie. Hieronder vind je alvast vier bijzondere varianten.

Goud voor B&B Lytshuis Zilver?
Deze maand werd bekend gemaakt dat het Noord-Friese Lytshuis Zilver genomineerd is voor de Nederlandse Bed & Breakfastprijs 2014. Dit authentieke optrekje ligt in een rustige, natuurrijke omgeving direct buiten het traditionele vissersdorp Paesens-Moddergat – één van de weinige Friese dorpen die pal aan de Waddenzee liggen. De B&B beschikt over vier ruime sfeervolle kamers met privé badkamer en een grote tuin. Voor groepen en familie-uitjes is er een nieuwe keuken waar zelf kan worden gekookt. Door de persoonlijke benadering voel je je er snel thuis; zelfs huisdieren zijn welkom. Kamers kosten vanaf €37,50 p.p.p.n.

Romantisch verblijf midden in de natuur bij B&B Jinkepaed
Bij B&B Jinkepaed aan de rand van Twijzelerheide kun je kiezen uit diverse gastenverblijven. Zowel avontuurlijke individuele gasten als verliefde stelletjes kunnen terecht in de authentieke ‘Theemuts’, een zogenaamde pipowagen met een jaren 50-60 interieur inclusief bedstee, keuken, toilet en kachel. Wie het nog iets knusser wil, gaat voor een van de Finse tuinhuisjes, de zogenaamde ‘Kota’s’ met Fries-Scandinavische slaapkamer en eigen terras met zitje. Voor hen die meer comfort wensen is er het volledig ingerichte ‘Vogelhuisje’, onder andere voorzien van luxe badkamer met ligbad. In alle verblijven wordt het ontbijt met streekproducten in een koelbox en mand klaargezet voor de volgende ochtend, zodat je op elk gewenst moment kunt ontbijten. De accommodatie beschikt ook over een sauna en hot tub, die je voor een avond kunt reserveren. B&B Jinkepaed is gelegen midden in de natuur en is omringd door een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden. Ook vissers zijn hier aan het juiste adres. Het natuur- en waterrijke gebied Jinkepaed is door lezers van de Leeuwarder Courant niet voor niets uitgeroepen tot een van de 100 mooiste plekken van Friesland. Prijzen zijn vanaf €35,- per nacht voor twee personen. Het ‘Vogelhuisje’ is het gehele jaar te huur, de andere gastenverblijven zijn in de winterperiode gesloten.

Met de hele familie genieten van binnen én buiten bij BinnenInn
B&B BinnenInn, gelegen in het pittoreske dorpje Metslawier (boven Dokkum) in het Waddengebied, bestaat uit een voormalig schoolgebouw dat is omgebouwd tot vijf appartementen voor twee tot zes personen. De B&B beschikt over een ruime gemeenschappelijke eetkeuken en grote tuin met Finse hot tub. Dit maakt BinnenInn een geschikte accommodatie voor grote groepen van bijvoorbeeld vijf gezinnen, met elk privacy in een eigen appartement. Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen is er een appartement inclusief boomhutslaapzolder waar je je midden in de natuur waant. Terwijl de kinderen spelen in de ‘boomhut’, cocoonen de volwassenen onder het genot van een glas wijn in de ruime zitkamer mét piano. Na een frisse winterwandeling langs de Waddenzee warm je lekker op bij het kampvuur of in de hot tub in de tuin. Vanaf 2015 kan de B&B ook geboekt worden voor zakelijke arrangementen in combinatie met workshops. In een aangrenzend voormalig klaslokaal wordt momenteel gebouwd aan een nieuwe bijeenkomstruimte: het VergaderAtelier voor groepen tot 30 personen. Prijzen zijn op te vragen via de website.

Het moderne Landgoed Poutsma Staete
Direct aan de Waddenzee ligt het nieuw gebouwde, vrijstaande, luxe Landgoed Poutsma Staete. Deze modern ingerichte accommodatie heeft 7 slaapkamers, 6 badkamers en ruime vergader- en overnachtingsfaciliteiten. Tussen de brainstormsessies door kan er ruimte worden gemaakt voor wadlopen, zeilen, zeevissen, een dagje Ameland of Schiermonnikoog, fietsen of steppen door het natuurgebied rond het Lauwersmeer of relaxen en lekker eten (met of zonder hulp van een topkok). Ieder gezelschap krijgt een op maat gemaakt arrangement. Er is slaapgelegenheid voor 22 personen en vergaderen is mogelijk voor groepen van 5 tot 55 personen. Prijzen zijn op te vragen via de website.

Dit is een greep uit het aanbod, op www.beleeffriesland.nl zijn nog meer unieke B&B’s te vinden.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.