Reisgids Digitourist helpt je gratis plannen

Met de reisgids Digitourist kun je een rondreis voor je vakantiebestemming plannen.

Met de reisgids Digitourist kun je een rondreis voor je vakantiebestemming plannen.

Het aanbod online reisgidsen is uitgebreid met een nieuwe variant: Digitourist. Deze gratis online gids helpt je met het vinden van toeristische attracties in de buurt van je vakantiebestemming. Dit is dus een van de manieren om erachter te komen wat er te doen is. Voordeel aan deze app/website is dat hij gratis is en dat hij informatie biedt over heel West-Europa, in plaats van een specifieke stad. Digitourist bevat momenteel informatie over circa 20.000 toeristische attracties in 13 Europese landen. Vanuit een Google maps kaart zoom je in op een bepaalde locatie en heb je in 1 oogopslag alle bezienswaardigheden in beeld.

De website
Voor het vinden van een attractie kun je gebruik maken van verschillende categorieën: points of interest, musea, amusementsparken, dierentuinen, sport en wandelingen. Al deze punten worden met pins op de kaart weergeven. Als je op een pin klikt, krijg je meer informatie over de bezienswaardigheid. Als je iets leuks ziet kan je dit opslaan in een eigen favorietenlijst. Dit kan zowel via de website als via de app. Daarnaast kun je de lijst uitprinten of als PDF opslaan, zodat je je eigen mini reisgids maakt.

De app
Als je via de website je route voor op reis gepland hebt, dan kun je hem opslaan in je favorietenlijst. Deze lijst kun je ook in je app openen. De app heeft een optie om een lijstje met 25 bezienswaardigheden in beeld te brengen die zich in de buurt van je huidige locatie bevinden. Daarnaast is de app ook offline te gebruiken. Zo lopen je internet kosten dus niet onnodig op.

Voor meer informatie ga je naar de website of bekijk je het onderstaande filmpje:

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.