Top 10 bijzondere gebouwen in de Verenigde Emiraten

Dubai is de opstapplek van de nieuwe slow cruise reis van Costa Cruises.

De Verenigde Emiraten staan vol met bijzondere gebouwen.

De Verenigde Emiraten zijn voor veel reizigers nog onbekend gebied. Dus wat moet je doen als je een reis naar die kant van de wereld onderneemt. Een van de redenen om te gaan is de indrukwekkende architectuur. Er zijn hele moderne gebouwen afgewisseld met oude cultuur. Hieronder vind je een lijstje met een top 10 van de bijzondere gebouwen in de Verenigde Emiraten.

1. BURJ AL ARAB
Dit hotel heeft de vorm van een schip zeil en is 321 meter hoog. Je vindt hier luxe kamers met ramen van de grond tot het plafond waaruit je uitkijkt over de kust van Dubai.

2. BURJ KHALIFA
Burj Khalifa is een wolkenkrabber in Dubai en het grootste gebouw gemaakt door mensen in de wereld, met zijn 829,8 meter.

3. PALM JUMEIRAH
The Palm Jumeirah ligt op de nagemaakte archipel in Dubai. Het is het eerste resort dat op het eiland en is gebaseerd op de mythe van Atlantis.

4. ETIHAD TOWERS
Etihad Towers is een complex met vijf torens in Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Emiraten. In de torens zitten kantoren, appartementen en een hotel.

5. FERRARI WORLD
Ferrari World is een park in het Ferrari thema op Yas Island in Abu Dhabi. Het middelpunt van het park ligt onder een 200,000 m2 dak. Dit bijzondere dak is een replica van het klassieke dubbele curve zijprofiel van de Ferrari GT body en is gemaakt van metaal en glas om de warmte te weren.

Voor de hele lijst ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.