Top evenementen in Zwitserse vakantieregio

In Engadin Scuol Samnaun beginnen ze het wintersportseizoen met een kerstmannenrace.

In Engadin Scuol Samnaun beginnen ze het wintersportseizoen met een kerstmannenrace.

Soms wil je tijdens je wintersport meer doen dan alleen maar skiën. Zo wil je zelf misschien niet halsbrekende toeren uithalen, maar zou je het wel heel leuk vinden om dat anderen te zien doen. In de Zwitserse vakantieregio Engadin Scuol Samnaun begrijpen ze dat. Daarom hebben ze naast hun pistes, wandelpaden en langlaufloipe ook verschillende evenementen gepland. Zo vormen de Nikolaus-WM, de FIS Tour de Ski, de World Airlines Ski kampioenschappen en de UNO-Weltwasserwoche de hoogtepunten van het 5 maanden lange winterseizoen.

Winterseizoen openingsfeest
Op 29 november 2014 is het weer zo ver. Voor de winteropening in Samnaun reizen alle kerstmannen ter wereld af naar Zwitserland om hier de beste te worden tijdens de ClauWau. Midden in de Silvretta Arena Samnaun/Isschgl moeten de Anwärter hun kunnen laten zien. Welk team legt het parcours het snelste af? Het evenement staat direct verbonden aan het winterseizoen openingsfeest met open air live muziek optredens. The Baseballs zullen op 19 december 2014 de winter feestelijk inluiden.

Evenementen
Van 15 tot 20 maart 2015 vinden de wereldkampioenschappen alpineskiën plaats en op 26 april staat het “Frühlings-Schneefest” in Samnaun op de planning. De vakantieregio Engadin Scuol is host van de 3e editie UNO-Weltwasserwoche van 21 tot 27 maart 2015. In Val Müstair is en blijft de langlaufsport geliefd. Op 6 januari 2015 zal de FIS Tour de Ski voor de tweede keer plaatsvinden in de regio.

De veelzijdigheid van een winterbestemming
Naast de grootschalige evenementen kenmerkt de 1000 km2 grote winterbestemming zich door 340 km piste. In combinatie met het UNESCO werelderfgoed klooster St. Johann in Müstair, het wellness centrum Bogn Engiadina in Scuol en de mogelijkheid tot belastingvrij inkopen doen in Samnaun is deze vakantieregio een veelzijdige en omvangrijke bestemming. Tevens biedt de regio maar liefst 80 belevenissen en activiteiten. De vaklui staan voor je klaar, van natuurbeschermers tot handarbeiders, ze nemen je mee in de ambacht van hun vak en laten je zo nog meer kennis maken met Engadin.

Meer informatie over de evenementen ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.