Verzamelliefhebbers ontmoeten elkaar in Jaarbeurs

Tijdens de aankomende verzamelaarsbeurs staat Radio Veronica in de spotlight.

Tijdens de aankomende verzamelaarsbeurs staat Radio Veronica in de spotlight.

Als je van verzamelen houdt dan kun je de tweedaagse najaarseditie van de VerzamelaarsJaarbeurs in Utrecht niet missen. Tienduizenden liefhebbers van verzamelen ontmoeten elkaar op zaterdag 22 en zondag 23 november 2014 in de Jaarbeurs Utrecht. Daar is dan van alles te vinden, te koop en te doen, dat met verzamelen te maken heeft. Verdeeld over 5 beurshallen etaleren en presenteren exclusieve verzamelaars op 2000 stands hun bijzondere collecties verzamelobjecten uit (groot)moeders Tijd. Er zijn op deze beurs aparte afdelingen voor curiosa, speelgoed, glas, aardewerk, boeken, munten, kaarten, postzegels, archeologie, platte zaken, fifties spullen en design woon- en interieurartikelen.

Bijzonder
De beursorganisatie besteedt op deze tweedaagse Najaarseditie 2014 speciale aandacht aan het 100ste geboortejaar in 2015 van de Franse zangeres Edith Piaf. Daarnaast toont visueel kunstenaar Pet van de Luijtgaarden een bijzonder kunstwerk gemaakt van Kindersurprise-eieren. Ansichtkaarten verzamelaar Arnold Tak gaat bijzondere aandacht geven aan Nederland in de vorige eeuw(en) in drie thema voorstellingen: Mensenkinderen, Straathandel en Winkels in Nederland. Elk thema bestaat uit minimaal 100 ansichten die vertoond zullen worden op een groot breedbeeld scherm in hal 11. Dit jaar is het exact 40 jaar geleden dat Radio Veronica moest stoppen met haar uitzendingen. Verzamelaar Hans Hettelder is met zijn pracht collectie in die historie gedoken.

Mega Platen & CD Beurs
Ook wordt tijdens de beurs voor de vijfde keer de Dutch Collector Award 2014 uitgereikt aan verzamelaars uit 3 verschillende categorieën. Tegelijkertijd met de VerzamelaarsJaarbeurs vindt de 42e editie van de Mega Platen & CD Beurs plaats. Een evenement dat in de afgelopen jaren internationale naam en faam heeft verworven als dé plek voor de meest uitgebreide verzamelingen, exposities, boekpresentaties, signeersessies en filmvertoningen op het gebied van muziek. Ook biedt de beurs het grootste vinylaanbod ter wereld en kunnen bezoekers en muziekfans bekende artiesten tegenkomen die op zoek zijn naar hun eigen originele platen.

Virginia Hey
Naast David Prowse (Darth Vader) is ditmaal Virginia Hey de grote ster. Zij is bekend van haar rol als Warrior Woman in Mad Max2 en Pa’u Zotoh Zhaan uit de Science Fiction serie Farscape. Daarnaast speelde ze Rubavitch in de James Bond film The Living Daylights. Boba Fett en alle Bounty Hunters uit de Star Wars saga zijn dit weekend aanwezig.

Informatie
Iedere bezoeker ontvangt bij binnenkomst een gratis beurskrant met een plattegrond. Voor wie graag snuffelt in antiek en curiosazaken, verzamelt en unieke ( muziek ) items zoekt of gewoon een gezellig dagje wil uitgaan, is deze grootste Verzamelbeurs van Europa de plaats om collega verzamelaars te ontmoeten. Even rustig zitten, elkaar de nieuwe aanwinsten laten zien, tips, ideeën en wetenswaardigheden uitwisselen kan op een van de vele terrassen. De beurs is op zaterdag 22 november open van 9 tot 17 uur en op zondag 23 november van 10 tot 17 uur.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.