Vier oud en nieuw in New York

Vier nieuw jaar in New York en go see the ball drop.

Vier nieuw jaar in New York en go see the ball drop.

Als je nog iets heel tofs wil doen met oud en nieuw dit jaar dan kun je een reis naar New York boeken. Je gaat knallend het nieuwe jaar in en hebt een mooi verhaal voor de rest van je leven. Zo kun je naar de jaarlijkse Ball Drop op Times Square en andere feestelijkheden in heel Manhattan of naar de evenementen in the Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island. New York viert het nieuwe jaar in alle vijf de wijken van de stad.

Kleurrijk het nieuwe jaar in
Een van de meest iconische evenementen tijdens New Year’s Eve is de spectaculaire Ball Drop op Times Square. De bal van deze 108 jaar oude traditie wordt aangedreven door 32.256 Philips LED-lampjes in meer dan 16 miljoen kleuren. Deze memorabele avond op Times Square begint al om 20:00 uur met het jaarlijkse Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve. Gepresenteerd door Ryan Secreast zullen er 38 live optredens plaatsvinden, onder andere van de nieuwe Global Welcome Ambassador van NYC, Taylor Swift. Om klokslag middernacht is de New Year’s Eve Wishing Wall, waarbij Times Square wordt bedekt met confetti met daarop duizenden wensen van mensen uit de hele wereld.

Brooklyn
Geniet van het mooiste vuurwerk tijdens oudejaarsavond in het Prospect Park in Brooklyn. Dit gratis evenement is inclusief warme drankjes en allerlei entertainment. Toch liever binnen met Oud & Nieuw? Kom dan naar het optreden van Elton John in het Barclays Centre. Op 1 januari kun je een duik nemen op Coney Island tijdens het jaarlijkse Polar Bear Club New Year’s Day Swim.

Manhatten
Als je zin hebt in een groot feest met een geweldig uitzicht kun je op 31 december één van de Circle Line Sightseeing Cruises bijwonen in Manhattan. De cruise is inclusief hors d’oeuvres, een open bar, een DJ en een champagne toast om middernacht en biedt een prachtig uitzicht over al het vuurwerk in de stad. In het Lincoln Centre vindt dit jaar voor de derde keer het dansfeest Ring in the Swing plaats met live jazz muziek, champagne en een diner. Voor de mensen die graag sportief het nieuwe jaar in gaan is er ook een hardloopwedstrijd op oudejaarsavond. De Emerald Nuts Midnight Run begint om 22:00 uur met muziek en optredens, gevolgd door een kostuum wedstrijd en eindigt om 23:59 met een run van ongeveer 6,5 kilometer waarbij je het nieuwe jaar tegemoet rent tijdens al het vuurwerk. Houd je van dance muziek? Kom dan naar Madison Square Garden voor een spectaculair dance concert met onder andere Diplo en Skrillex.

Queens
Het Resorts World Casino in Queens host op 31 december een spectaculair nieuwjaarsfeest met een Hollywood thema op de allergrootste dansvloer van Queens. Op twee verdiepingen zullen live optredens van verschillende bands en DJ’s plaatsvinden. Een ticket is inclusief een champagnetoast en een leuke foto in één van de fotohokjes.

Staten Island
Trek je mooiste jurk uit de kast voor het New Year’s Eve Gala van het Hilton Garden Inn’s Nicotra’s Ballroom. Geniet van de lekkerste cocktails, een heerlijk diner, verschillende DJ’s, een champagnetoast en live beelden van Times Square. Lekker eten op oudejaarsavond? Ga dan naar Angelina’s Ristorante en geniet van heerlijke moderne en innovatieve Italiaanse gerechten.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.