Wat doen in weekend 29 en 30 november?

Allerlei bijzondere voertuigen zijn te zien in Rotterdam. Foto: Creative Commons

Allerlei bijzondere voertuigen zijn te zien in Rotterdam. Foto: Creative Commons


Het is de tijd van het jaar van Sinterklaas-intochten en Kerst- en najaarsfairs. Daar tussendoor schipperend hebben we deze beknopte top 10 voor het weekend van 29 en 30 november 2014 weten samen te stellen:

  1. FILMFESTIVAL – Het is het slotweekend van IDFA, dat van 19 tot en met 30 november voor de 27e keer plaatsvindt in Amsterdam. Het programma bevat 298 titels (uit 3200 inzendingen), waarvan 81 documentaires hun wereldpremière tijdens het festival beleven. In het programma zijn in totaal 62 Nederlandse producties opgenomen, verspreid over de verschillende programma onderdelen.
  2. HONDEN – In de Schadijkse Bossen in Meterik wordt op zondag 30 november een hondenlosloopgebied geopend met een wandeling. Deze wandelroute is speciaal aangelegd door Staatsbosbeheer zodat bazen hun hond los kunnen laten lopen.
  3. EXPOSITIE – In Historisch Museum Ede is van 29 november t/m 6 april 2015 de tentoonstelling ‘Het Boek der Boeken’ te zien. De tentoonstelling vertelt de geschiedenis van de Bijbel aan de hand van talrijke exclusieve drukwerken.
  4. AUTO’S – AutoSalon Rotterdam heeft tijdens haar 2e editie een aantal primeurs. De retailbeurs wordt van donderdag 27 t/m zondag 30 november 2014 in Ahoy. De autobeurs presenteert veel grote namen, zoals Volkswagen, Skoda en Audi. Deze bekende merken komen met nieuwe modellen, waaronder de nieuwe Volkswagen Passat en Skoda met de nieuwe Fabia. Audi introduceert de nieuwe Audi A6, de Audi A3 Etron en de Audi TT.
  5. KUNSTENAARS – In totaal 49 kunstenaars van de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam openen de deuren van hun atelier onder de noemer RijksakademieOPEN.
  6. CARNAVALSBEURS – Op zondag 30 november 2014 vindt de 1e Zwolse Carnavalsbeurs plaats in de Nieuwe Bierton. Deze Beurs is van, voor en door carnavalsvierders. De deuren van de Nieuwe Bierton zijn geopend vanaf 12.00 en de beurs duurt tot 17.00 uur. De entree is gratis. Deelnemers aan de beurs zijn Carnavalsverenigingen, carnavalsgroepen, kapellen, particulieren, ondernemers en hobbyisten. Er is voor ieder wat wils: Er is carnavalskleding te koop, zowel nieuw als gebruikte.
  7. MUSEUM – Het Stedelijk Museum onthult tijdens het Amsterdam Art Weekend op 29 november de eerste kunstprojectie op de façade van de nieuwbouw. Kunstenaar Tony Oursler (1957) zal de nieuwe witte gevel van het museum inwijden met werk dat hij speciaal voor het Stedelijk maakte.
  8. CABARET – In het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam is de finale van het Camaretten Festival met negen finalisten.
  9. GOUDEN EEUW – Vanaf 29 november 2014 tot en met eind 2016 opent in de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw. In deze presentatie staan meer dan dertig groepsportretten uit de 17de en 18de eeuw centraal.
  10. BLUES – Op zaterdag 29 november 2014 organiseren BluesinWijk en de Wijkse horeca voor de vierde keer een Blueskroegentocht. Bluesliefhebbers kunnen tussen 14.30 en 02.00 uur op twaalf locaties gratis & gezellig genieten van dertien bluesacts.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.