Winterseizoen begint met WK Rodelen

In Isgl begint het wintersportseizoen met het WK Rodelen.

In Igls begint het wintersportseizoen met het WK Rodelen.

Het nieuwe winterseizoen begint in Igls met 100 kilometer per uur. En ze zijn er helemaal klaar voor. De sledes zijn tot in de kleinste details voorbereid. Het ijs van de ijsbaan is perfect geprepareerd. De sporters zijn in opperste concentratie. Op 29 en 30 november 2014 starten de atleten tijdens de Viesmann Wereldkampioenschap rodelen in Igls het nieuwe winterseizoen. Met een enorme vaart razen de rodelaars in meerdere disciplines door het ijskanaal. De competities hebben een ding gemeen: degene die zo snel mogelijk van A naar B komt, wint de waardevolle wereldkampioenschapspunten.

De disciplines
Ladies first! Op zaterdag 29 november 2014 bijten de dames het spits af. ’s Middags starten de vrouwelijke atleten individueel, ’s middags komen dan ook de heren in actie gevolgd door de dubbel bemande sledes. Zondag 30 november 2014 starten de heren met de individuele competitie. Dit jaar wordt de wedstrijd in Igls met een extra discipline uitgebreid. De sprint op zondagmiddag wordt een knallende afsluiting van het WK weekend.

Meer dan rodelen
Met meer dan 100 km/h razen de atleten door de ijsbaan. Actie en sensatie is een echte publiekstrekker. Naast de ijsbaan is nog veel meer te ontdekken. Bij de finish trekt een rodel tentoonstelling met verschillende modellen nieuwsgierige bezoekers. Aansluitend op de wedstrijden op zaterdag volgt een grote WK party. Vanaf 15.00 uur zorgt een dj voor een goede stemming in de feesttent en na de prijsuitreiking speelt de live band ‘Adrenalin’ voor zowel de atleten als bezoekers.

Het WK rodelen live beleven? Een ticket kost € 7,- per persoon. Kinderen tot 13 jaar hebben gratis entree. Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.