Yogapiste zorgt voor ontspannen wintersport

Naast skiën kun je nu ook yoga beoefenen op de piste.

Naast skiën kun je nu ook yoga beoefenen op de piste.

Het wordt tijdens vakanties ook steeds belangrijker om ‘bewust’ te zijn. Hier geven vakantiebestemmingen op verschillende manieren invulling aan. In Zwitserland doen ze dat met de opening van de eerste yogapiste ter wereld. Die bevindt zich in het skigebied Corviglia, gelegen in de regio Engadin St. Moritz. Vier vaste plekken op de Paradiso Piste zijn zo ingericht, dat ‘Yoga on Snow’ zelfstandig of onder begeleiding beoefend kan worden. Centraal staat de onthaasting en het ervaren van een ander afdalingsritme.

Yoga
het woord “yoga” betekent “vereniging” of “integratie”. We verliezen tegenwoordig steeds meer de verbinding tussen onze geest en ons lichaam. We distantiëren ons van de natuur en weten niet meer wat we moeten geloven. Yoga geeft je diverse tools die je in staat stellen om je eigen innerlijke pad te vinden.

Yoga op sneeuw
“Yoga on Snow” is een unieke nieuwe manier van ontspannen en wordt uitgevoerd op vooraf bepaalde punten langs de skipiste. Het doel is om je te helpen te leren:
– Bewust van de prachtige natuur te zijn.
– Om een ontspannen gevoel van lichamelijk welzijn te bevorderen.
– Om innerlijke rust te vinden.
– Om aan de stress en spanningen van het dagelijkse leven te ontsnappen en een nieuw levensenergie te stimuleren.

De eerste yogapiste ter wereld
‘S werelds eerste yogapiste is gelegen op het Paradiso piste op Corviglia. Er zijn vier vaste punten op de berghelling waar Yoga on Snow zelfstandig of onder professionele begeleiding kan worden beoefend. De oefeningen richten zich op bewust vertragen en het bereiken van een ander, rustiger skiën ritme. Het doel is dat de deelnemers de sport van het skiën moeten ervaren op een meer intensieve manier.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.