Zwitserland wint ‘Best Ski Resort 2014’

Zermatt komt het beste uit een recent gasttevredenheidsonderzoek. Foto: Zermatt Tourismus, Leander Wenger.

Zermatt komt het beste uit een recent gasttevredenheidsonderzoek. Foto: Zermatt Tourismus, Leander Wenger.

Als je nog op zoek bent naar een wintersportbestemming, dan kan de uitkomst van dit onderzoek je misschien helpen. Zwitserland is namelijk als grote winnaar uit de bus gekomen van het gasttevredenheidsonderzoek ‘Best Ski Resort 2014′, uitgevoerd door Mountain-Management Consulting. Bijna 48.000 gasten van in totaal 55 wintersportgebieden in 5 landen hebben gedurende het vorige winterseizoen hun bestemming beoordeeld op 24 punten, zoals skigebiedsgrootte, pistepreparering en accommodatie. Zermatt voert de algehele ranglijst aan, terwijl Arosa, Adelboden-Lenk, Saas-Fee en Laax ook in de top 10 zijn geëindigd.

Een 8,5 voor Zermatt
Wintersporters in het autovrije Zermatt hebben hun bestemming een 8,5 als gemiddeld rapportcijfer gegeven. Onder andere op het gebied van skigebiedsgrootte, pistepreparering en authenticiteit kreeg de Walliser vakantieplaats de hoogste waardering. Daarnaast hebben gasten, die er nog niet eerder waren geweest, zeer positief gereageerd op hun eerste kennismaking met Zermatt. Nergens anders waren ‘nieuwe bezoekers’ zo tevreden over een bestemming.

‘Feeling good’ in Zwitserland
Zwitserse bestemmingen scoren opvallend hoog op het gebied van de ‘feel-good factor’. De top-5 op dit vlak is volledig Zwitsers: Zermatt staat ook hier op 1 en wordt gevolgd door Saas-Fee, Arosa, de Aletsch Arena en Mürren. Het gemiddeld rapportcijfer voor Zwitserland is in dit opzicht een ruime 8, hoger dan dat van enig ander land in het onderzoek.

Nog een keer!
Een andere opvallende uitkomst is de grote wens van gasten om hun wintervakantie binnen 1 tot 3 jaar weer door te brengen in Zwitserland. In deze top-5 zijn 4 Zwitserse bestemmingen vertegenwoordigd, waarbij Adelboden-Lenk het hoogst scoort. Van de ondervraagde gasten geeft 75% aan zeker terug te willen komen in de komende 3 jaar. Ook wil men graag terugkeren naar Lenzerheide (65%), Arosa en Laax (beide 63%).

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.