Bang voor turbulentie? Bekijk dit dan (niet)


Turbulentie is het vervelendste van vliegen. Het benadrukt in sterke mate dat je zelf onmachtig bent om iets aan de situatie te doen. Gelukkig gaat het in de meeste gevallen maar om kleine hobbels. Vorige week was er op een vlucht vanuit Azië sprake van een ernstiger verstoring. Zoals in bijgaande video te zien is ging het vliegtuig van American Airlines heftig heen en weer. Bij de vlucht raakten twaalf mensen gewond en zag de piloot zich genoodzaakt om een tussentijdse landing te maken op het Tokyo Narita Airport. Tijdens de video hoor je de doodsangst van de passagiers letterlijk als een van hen bidt: “Dear Lord, let us down safely. I love my family. I love my family very much.” De turbulentie werd veroorzaakt door een heftige winterstorm voor de kust van Japan. American Airlines flight 280 ging er met een Boeing 777-200 doorheen.

Dat er geen echte reden voor ongerustheid is toont onderstaande video, die laat zien wat voor een enorme belasting de vleugels van een vliegtuig aan kunnen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.