Bezoek de grootste kerstboom ter wereld

De grootste kerstboom ter wereld staat in Gubbio, Umbrië.

De grootste kerstboom ter wereld staat in Gubbio, Umbrië.

Als je op zoek bent naar een bijzondere bestemming deze kerstvakantie, dan kun je de grootste kerstboom van lichtjes gaan bekijken. De grootste kerstboom ter wereld staat in de regio Umbrië, Italië. De megaboom is een lichtkunstwerk, gedrapeerd op de hellingen van de Ingino berg (Monte Ingino) in het Middeleeuwse stadje Gubbio. Sinds 1991 staat de kerstversiering in het Guinness Book of World Records vermeld als ’s werelds grootste kerstboom. Paus Franciscus heeft de kerstverlichting ceremonieel ontstoken. Het groene hart van Italië is een sfeervolle winterbestemming.

Umbria Jazz Winter Edition
In Orvieto vindt eind deze maand weer de wintereditie plaats van het wereldberoemde Umbria Jazz festival. Van 27 december tot en met 1 januari vinden er in de sfeervolle stad vele optredens plaats van vermaarde jazzmusici uit binnen- en buitenland. Onder andere Davell Crawford, Patrick Williams & The Blues Express, Danilo Rea, Ainé en Fabrizio Bossi geven acte de presence.

Levende kerststal in het decor van Marmore waterval
In Terni is, tegen het adembenemende decor van de Marmore waterval, voor het derde jaar op rij een enorme levende kerststal te bewonderen. Tientallen figuranten doen de sfeer van het oude Jeruzalem herleven tegen de uiterst sfeervolle achtergrond van de grootste waterval van Europa, die voor de gelegenheid ’s avonds verlicht wordt.

Sprookjesachtig decor in winters Umbrië
’s Winters is Umbrië nog meer dan ’s zomers in haar element. Er zijn nauwelijks toeristen, het is er heerlijk rustig en in de keukens wordt volop gekookt met de nieuwe olijfolie, truffels en paddenstoelen. Dat alles onder het genot van een goed glas Orvieto Classico, Torgiano Rosso of één van de vele andere DOC- en DOCG-wijnen. Zowel in de hoofdstad Perugia als in de vele sfeervolle burchtdorpjes worden kerstmarkten georganiseerd. Wie zich helemaal wil onderdompelen in winterse sferen tegen het mooist denkbare decor kan terecht in Norcia. Dit stadje, vermaard vanwege haar truffels, vleeswaren en linzen, is sprookjesachtig gelegen op de hoogvlakte van de Piano Grande in de Monti Sibillini. Sfeervoller kun je de koude winterdagen niet doorbrengen.

Het groene hart van Italië
Umbrië wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd en ligt tussen Toscane en Rome. Het gebied kenmerkt zich door groene glooiende heuvels en bergen, wijn- en olijfgaarden en oude ommuurde heuvelstadjes zoals Asissi of Orvieto. Umbrië heeft een mild mediterraan klimaat, ontelbare authentieke dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan, Etruskische, Romeinse en Middeleeuwse bezienswaardigheden en een heerlijke keuken. De hoofdstad Perugia met haar smalle steegjes, de statige Corso Vannucci en het Piazza IV Novembre zijn een absolute must-see.

Voor meer informatie over Umbrië ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.