Culturele hoofstad 2016 ligt in Polen

Wroclaw is Europese Culturele Hoofdstad 2016.

Wroclaw is Europese Culturele Hoofdstad 2016.

Vooroordelen zijn er om ontkracht te worden, ook in dit geval. Misschien denk je niet gelijk aan Polen als je het over culturele steden hebt. Toch is dat zonde want het land heeft veel mooie steden om te bezoeken. Daarom is de Poolse stad Wroclaw uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad van 2016. Wroclaw heeft niet de bekendheid van Warschau en Krakau, maar is minstens net zo mooi en zeker de moeite waard om te bezoeken. Dus als je voor een stedentrip wil plannen, dan kun je deze stad overwegen.

Aanrader
Het Europees Parlement beloont jaarlijks steden voor de culturele diversiteit. Directrice van de Poolse Organisatie van Toerisme in Amsterdam, Dominika Szulc, is erg trots: “De afgelopen 25 jaar werden al meer dan 40 steden geëerd met de titel en in 2016 is het dan de beurt aan Wroclaw, één van de mooiste Poolse steden. Het is een unieke kans om de stad te laten zien aan het moderne Europa. Wroclaw zal zeker in staat zijn om te imponeren met zijn culturele erfgoed en rijke programma van evenementen. Ik ben ervan overtuigd dat Wroclaw na 2016 één van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa zal worden.”

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.