Fietsvakantie mét kinderen, da’s boffen!

Tijdens de Fiets- en Wandelbeurs vind je alles over een actieve vakantie met kinderen. Foto: Christel van de Reep.

Tijdens de Fiets- en Wandelbeurs vind je alles over een actieve vakantie met kinderen. Foto: Christel van de Reep.

De wereld is te verdelen in twee groepen. Of drie? Mensen die van fietsvakanties houden en mensen die er van gruwen. De derde categorie zijn de ouders die manmoedig met hun kroost door bergen en wisselende weersomstandigheden trappen. De Fiets en Wandelbeurs besteedt nu aandacht aan deze groep mensen. Met nieuwe elementen als het Kinderdorp en Tent Valley is de komende Fiets en Wandelbeurs completer dan ooit. Op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari 2015 vindt de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars voor de elfde keer plaats in Amsterdam RAI.

Alles voor fietsers en wandelaars
Het programma is zo uitgebreid dat een bezoeker twee dagen nodig heeft om het totale beursaanbod te zien, te horen, te proeven en te beleven. Bijna 500 exposanten bieden ‘alles’ aan wat een fietser of wandelaar nodig heeft voor zijn of haar volgende tocht of vakantie: van informatie over bestemmingen, fietsen en e-bikes tot outdoorkleding, routes en gps-toestellen. Advies nodig? Ruim tweehonderd vrijwilligers werken belangeloos mee aan de informatiemarkten ‘Wandelaars informeren Wandelaars’ en ‘Fietsers informeren Fietsers’. Verder staan er meer dan honderd lezingen en workshops op het programma.

Kinderdorp
Op de 2015-editie is er veel aandacht voor fiets- en wandeltochten met kinderen. Het Kinderdorp biedt kids niet alleen leuke activiteiten als schminken en een speelhoek, maar geeft ouders ook informatie over hoe je zo’n tocht aanpakt. Acht gezinnen zitten klaar om – op basis van hun eigen ervaringen – vragen te beantwoorden. Ook zijn er kinderschoenen, karren, fietsen en andere materialen aanwezig en kan de jeugd zich uitleven op een apart fietsparcours.

Tent Valley
Voor jong en oud is Tent Valley een plek waar je prettig kunt ronddwalen en de nieuwste tenten van buiten én van binnen kunt bekijken. Op circa 300 vierkante meter zijn tientallen lichtgewicht tunnels en koepels vastgespijkerd die bescherming bieden tegen de elementen. Even buiten de Valley, staan de stands van grote outdoorzaken en –merken. Kleding, matjes, slaapzakken, waterfilters, wandelschoenen, fietskleding: het is er allemaal.

Mountainbike Paviljoen
Steeds meer fietsers verlaten het gladgeschoren asfalt en verkennen offroad de omgeving. Evenals vorig jaar is er een apart paviljoen voor de recreatieve mountainbiker met mountainbikebestemmingen, het aanbod aan clinics en een mtb-testparcours. Aandachttrekker is de Amerikaanse regio Duluth, die een omvangrijk systeem van singletracks ontwikkelt binnen de eigen stadsgrenzen.

Redmond O’Hanlon
Special guest in het uitgebreide lezing- en workshopprogramma is Redmond O’Hanlon, de Britse schrijver en avonturier met de lange bakkebaarden die onder meer furore maakte met het tv-programma ‘O’Hanlons Helden’. Hij neemt de bezoekers mee naar de moerasgebieden van Congo, waar hij fascinerende dieren observeerde en op zoek ging naar een dinosaurus die in een prehistorisch meer aan uitsterving zou zijn ontsnapt.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.