Historische kerstsfeer in Kampen

De postdienst Urk-Kampen in 1929 Foto: SNS Historisch Archief

De postdienst Urk-Kampen in 1929 Foto: SNS Historisch Archief


Poserende Kampenaren die zich op hun paasbest hebben uitgedost. Ondeugende straatjongens die langs de benen van de volwassenen naar de fotograaf kijken. En meer straatbeelden van de historische Hanzestad in het begin van de vorige eeuw. Van deze sfeervolle, aansprekende, herkenbare beelden van Kampen in vervlogen tijden kunnen bezoekers van Kerst in Oud Kampen (KIOK) komend weekend genieten. Dit prachtige beeldmateriaal wordt geëxposeerd dankzij de inspanningen van de stichting World Press Photo Kampen (WPPK).  

Op uitnodiging van KIOK zochten Jetske Veldkamp en Stefan Lanjouw naar deze historische foto’s bij het SNS HIstorisch Centrum (het Walkate Archief). Uit honderden beelden, van het begin van de vorige eeuw, kozen zij een aantal ’topstukken’. Om een goede beeldkwaliteit te garanderen, werden de glasnegativen op hoge resolutie gescand door vrijwilligers van het SNS Historisch Centrum. 

Het eindresultaat bestaat uit 24 doeken van meer dan anderhalve meter per stuk, die tijdens Kerst in Oud Kampen langs de route staan. Het tweedaagse festival in de historische binnenstad vindt plaats op 20 en 21 december. De tentoonstelling World Press Photo is van 30 januari tot en met 1 maart te zien in het Ikonenmuseum.

Meer informatie:
www.wppk.nl
www.kerstinoudkampen.nl
www.snshistorischcentrum.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.