Hotelgasten mogen eigen kunstwerk maken

Zelf je tijdelijke kunstwerk maken. Het past in het concept van het boutique-hotel.

Zelf je tijdelijke kunstwerk maken. Het past in het concept van het boutique-hotel.


Het Amsterdamse boutiquehotel The Neighbour’s Magnolia introduceert ‘Inspire Canvases’ in al haar hotelkamers. Op deze canvassen kunnen gasten met een laserpen een lichtkunstwerk maken op een leeg canvas, dat uit zichzelf na enkele minuten weer verdwijnt. Inspire Canvases is een initiatief van de behavioral design kunstenaars Micah Kessel en Tristan Hupe, bekend van de in De Wereld Draait Door gepresenteerde real life game room in hartje Amsterdam: Sherlocked – The Amsterdam Escape Room. Inspire Canvases is omarmd door de creatieve eigenaren van Hotel The Neighbour’s Magnolia die altijd op zoek zijn naar onverwachte initiatieven. Het project werd symbolisch tijdens de derde editie van het Amsterdam Light Festival op 27 november gelanceerd.

Kunst in hotelkamers
Micah Kessel over de Inspire Canvases samenwerking: “We willen mensen op een bijzondere manier inspireren. Daar past de beleving in een boutiquehotel als The Neighbour’s Magnolia heel goed bij.” Volgens Thomas Gulikers, Hotel Manager, past de samenwerking goed bij onze hotelfilosofie om op een creatieve manier nieuwe concepten op te zetten: “Het project sluit haarfijn aan bij de beleving in onze hotelkamers. Alles wat er staat en hangt heeft een onverwachte twist, van onze unieke heruitvinding van de kledingkast en de muurrekjes waar allerlei nuttige en onnuttige items aan hangen, tot aan de aanwezigheid van knuffelhond Sparky.”

Amsterdam Light Festival
De lancering van Inspire Canvases valt samen met de derde editie van het Amsterdam Light Festival dat op 27 november van start ging. Tijdens dit vijftig dagen durende lichtfestival wordt de gehele historische binnenstad gedecoreerd met lichtkunstwerken. Tijdens het festival kunnen niet alleen Inspire Canvas lichtkunstwerken in de hotelkamers gemaakt worden: ook niet-gasten kunnen -zodra het donker genoeg is – aan de slag in de LivingRoom van het hotel.

Websites
Hotel The Neighbour’s Magnolia
www.magnoliahotelamsterdam.com

Facebook
www.facebook.com/TheNeighboursMagnolia

Instagram
www.instagram.com/hoteltheneighboursmagnolia

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.